banner113

Demirtaş, yerel yönetimler eğitimin açılışını yaptı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başkan adayların katılacağı ve üç gün sürecek olan yerel yönetimler konulu eğitimin açılışını yapmak için ilçeye Kızıltepe’ye geldi.

Demirtaş, yerel yönetimler eğitimin açılışını yaptı.
Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde gerçekleşen açılışta konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel yönetimler konulu eğitim toplantısında partilerinin stratejik olarak yaklaştığı konuların üç gün boyunca tartışılacağını söyledi. Demokratik yerel yönetim anlayışlarının son on beş yıllık yerel yönetim deneyimleriyle açığa çıktığını kaydeden Demirtaş, kadın temsiliyeti, çevreye ve doğaya saygı, katılımcı, şeffaf yerel yönetim anlayışını bundan sonra da sürdüreceklerini belirtti. Demirtaş, eş başkanların seçildikten sonra beş yıl boyunca halka hizmet etme fırsatları bulacaklarını ifade eden Demirtaş, "Adaylarımız bizzat halkın kendisidir. Halkın dışında, üstünde değilsiniz. İçinde geldiğiniz halka sırtınızı dönmeyeceksiniz. Siz halktan talimat alacaksınız" Halkın duygusal ve dinamik olduğunu ve halkın zekâsının her şeyi görebildiğini. BDP belediyelerinde en önemli şeyin şeffaflık olduğunu hatırlatan Demirtaş, "İktidarın içine düştüğü duruma düşeceğimize bin seçim kaybederiz daha iyidir" dedi.

On beş yıldır yönettikleri hiçbir belediyede yolsuzluğa karşı taviz vermediklerini aktaran Demirtaş, "Hırsızlık yapmamış olmakla övünmüyoruz. Çünkü insan hırsız değildir. Ancak bu kadar kirlenmiş bir siyasi ortamda bunu sağlamak da çok önemlidir. 1 kuruşu çalmak ya da 1 trilyon çalmak arasında bir fark yoktur. Her ikisi de hırsızlıktır" dedi.

Kızıltepe'de üç gün sürecek yerel yönetimler konulu eğitim toplantısında adaylara, "Demokratik yerel yönetim anlayışı ve yerinden yönettim", "Demokratik Özerlikte yerel yönetimler", "Eş Başkanlık sistemi ve kadın özgürlük paradigması" konularında eğitim verilecek.



Kızıltepe de bulunan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ayrıca Mardin'de toplanan 15 kamyonluk yardımın Suriye tarafında yer alan Rojava'ya geçişine izin verilmemesi ile ilgili olarak yardım kamyonların önünde bir açıklama yaptı. Demirtaş, toplanan yardımların burada bulunan Kürt halkının Rojava halkı için aylardır bir araya getirdiğini belirterek, bunların geçişlerine izin verilmemesine halkın tepkili olduğunu, Daha önce yardımların çıkan zorluklara rağmen diyalogla yine gönderildiğini belirten Demirtaş, "Bunlar El-kaide'ye giden yardımlar kadar değeri yok mu? İlle de MİT mensupları eşliğinde mi olması gerek? Hâlbuki bunların içinde sadece yiyecek gibi yardımlar var. Ama bizler El Kaide'ye giden yardımların içinde ne olduğunu biliyoruz. Sizler bu yardımları engelleyerek bu utancı yaşatmak zorunda mısınız? Buradaki yardımların içinde dışarıda kalınmaması gerekli olan bozulacak yardımlardır. Ama ne yazık ki şuanda burada bekletilmektedir. Bizler bu sorunun derhal çözülmesini istiyoruz. Aksi takdirde o zaman halkımız bunu kabul etmeyecek, gerekirse yüz bin bu yardımları sırtlarına alacak ve yürüyerek sınırı geçecekler. O zamanda kimse bu halkın önünü kapatamaz, engelleyemez" dedi.



Mardin Bağımsız Milletvekili ve BDP Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Ahmet Türk'de hükümete seslenerek yardım kamyonlarının içinde herhangi yasak bir şeyin bulunmadığını belirterek, bu uygulamanın sadece Kürt halkına karşı yapıldığını söyledi.



Mardin'de toplanan 15 kamyonluk yardım malzemelerinin Rojava'ya geçişine izin verilmemesi üzerine malzemeler Kızıltepe Belediyesi bahçesine getirildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 10:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER