banner113

Kızıltepe Belediyesi Engellilere Akülü Sandalye Dağıttı

Kızıltepe Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli vatandaşları yalnız bırakmadı.

Kızıltepe Belediyesi Engellilere Akülü Sandalye Dağıttı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş tarafından düzenlenen etkinlikte ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verilen öğle yemeğinde Engelli vatandaşlarla bir araya gelen Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş burada yaptığı konuşmada engelli vatandaşlara her alanda pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızla birlikteyiz ama engelli vatandaşlarımızın pozitif ayrımcılıkla yanındayız. Hem kaymakamlık olarak hem belediye başkanlığı olarak çalışma arkadaşlarımı her zaman sizlere sunulacak hizmetlerde pozitif ayrımcılık tanınmasında talimatlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde kaymakamlık bünyesinde Engelli Yaşam Atölyesi kurmuştuk. Bu sene o projeye devam edilecek ve inşallah Engelli Yaşam Atölyesini açacağız. Orada engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi yeni beceriler elde etmesi noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.” İfadelerini kullanan Odabaş,  Yenilenecek kaldırımlarda engellilerin daha rahat kullanımı için düzenleme yapacaklarını belirterek şunları söyledi, “ 2018 yılı içerisinde yapacağımız çalışmalarla yolları sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Yollar sıcak asfaltlandıktan sonra kaldırımların tamamı yenilenecek. Böylelikle engelli vatandaşlarımızın araçları çok daha rahat geçebilecek.” Şeklinde konuştu.

Kızıltepe Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verilen yemeğin ardından tekerlekli sandalye talebinde bulunanlara dağıtılacak 10 tekerlekli sandalye için kura çekimi yapıldı. Kurada isimleri çıkan 10 engelli vatandaşa Kızıltepe Belediyesi bahçesinde Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş tarafından akülü sandalyeleri teslim edildi.

Yemeğe katılan ve kendilerine akülü sandalye hediye edilen Engelli vatandaşlar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Odabaş’a teşekkür ettiler.  Etkinliğin ardından Odabaş bazı engelli vatandaşları evlerinde de ziyaret ederek aileleriyle sohbet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 21:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER