banner113

Kızıltepe’de Hamsi Şöleni Düzenlendi

Kızıltepe Belediyesi ile Kardeş Belediyesi olan Ortahisar Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı Hamsi Festivali etkinliği düzenlendi.

Kızıltepe’de Hamsi Şöleni Düzenlendi

 “Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” sloganıyla Kızıltepe otogar alanında düzenlenen Hamsi Festivali, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Festival öncesi Kızıltepe Belediyesi bahçesinde Ortahisar Belediyesi tarafından getirilen tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri engelli vatandaşlara hediye edildi. Geçtiğimiz hafta kutladığımız Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kızıltepede de farkındalık oluşturmak istedik diyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ: “Engelli vatandaşlarımıza toplumda engelsizlerle birlikte yaşamasını, toplumsal ittifakı sağlamak adına onlarında dertlerine bir çare olalım diye böyle bir etkinlik de düzenledik.” dedi.

Festivalde hamsinin yanı sıra Mardin ve Trabzon yöresine ait halk oyunları, Trabzon’un yöresel ürünleri ve Ortahisar Belediyesi’ni tanıtan fotoğraf sergisi yer aldı. Ayrıca Sinan Yılmaz ve ekibi vatandaşlara unutamayacakları bir konser verdi. Renkli görüntülere sahne olan festival vatandaşlardan tam not aldı.

               Bir sene önce Trabzonlu kardeşlerimiz hoş geldin ziyaretlerine gelirlerken burada 3200’e yakın Trabzonspor sevdalısı Kızıltepeli hemşerimiz olduğunu öğrendik diyen Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ: “ Öğrendikten kısa bir süre sonra Hamsi Festivali yapılması fikriyle bize geldiler. Bizde seve seve kabul ettik. Sağ olsun başkanımızda kırmadılar ekibiyle birlikte geldiler.” dedi.

Ülkemizin birliğine beraberliğine hizmet eden güzel bir örnek olacağını düşünüyorum diyen GENÇ: “8 ton hamsiyle beraber 800 vakfıkebir ekmeği ile Trabzon’dan kalktık Kızıltepemize geldik. İnşallah birliktelik adına güzel bir örnek olacağını düşünüyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 19:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER