banner113

AK Parti Mardin Milletvekili Çankırı Basın ile İstişare Toplantısına Katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın basın mensupları ile bir araya geldiği basın toplantısına katıldı.

 AK Parti Mardin Milletvekili Çankırı  Basın ile İstişare Toplantısına Katıldı.

ardin Valisi ve Büyükşehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman ve Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile birlikte toplantıya iştirak eden Ersoy gazetecilerin soruları üzerine gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dış güçlerin Türkiye'yi tıpkı Suriye’de, Irak’ta bölge ülkelerinde yaptıkları gibi bölgenin ayakta kalan tek ülkesi Türkiye’ye de yapmaya çalıştıklarına dikkat çeken İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bu nedenle bütün namluların Türkiye’ye çevrildiğini ancak ülke olarak buna izin vermeyeceklerini ve sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan içişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ülkeye karşı hainlik içinde bulunanların kimler tarafından destek gördüğünün iyi görülmesi gerektiğini belirterek, huzura kast edenlere fırsat verilmemesi gerektiğini ve bütün ihanetlere karşı birlikte mücadele etmek durumunda olduklarını dile getirdi.

“bizim gidecek bir yerimiz yok, 80 milyon ya birlikte yaşarız ya birlikte ölürüz.”

15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile PKK'nın işbirliğinin çok net görülmeye başlandığını vurgulayan Ersoy, "Bugün artık bu ülkede bizim birliğimize, beraberliğimize, düzenimize karşı çıkan, bu güzellikleri yaşatmayıp burnumuzdan getirmeye çalışan her kim varsa anladık ki hepsi aynı merkezlerin uşağı. Eğer FETÖ'yu hain, DEAŞ'i hain biliyorsak, alçak ve zalim biliyorsak kimin desteklediğine bakın. Aynı unsurların yıllardır PKK'yı bugün de YPG'yi niye desteklediğini daha iyi anlarsınız. Arada hiçbir fark olmadığını, hepsinin bizim ülkemize ihanet ettirilmek için beslendiğini, desteklendiğini daha iyi görürüz. Terörün, terörizmin ve kötülüğün ne cinsi ne milleti ne de ırkının olmadığına bir kez daha inanmış oluruz. DEAŞ'i kim destekliyorsa YPG'yi de o destekliyor, FETÖ'yü kim destekliyorsa PKK'yı da o destekliyor. Bunların bize düşman olma noktasında birbirinden hiç farkı yok. FETÖ'nün kimi desteklediğini görmüyor musunuz? Bas bas bağırıyoruz, 'ver o şerefsizi' diye, vermiyorlar. Onu vermeyenler DEAŞ'e karşı mücadele ettiriyor diye YPG'yi silahlandırdı. DEAŞ diye bir örgüt kalmadı. Onunla mücadele bitirdik dedi, 3 bin 500 tır silahı Suriye'ye yığdı. DEAŞ'ı başlatan kimse bitiren de o. FETÖ'yü destekleyen kimse YPG'yi destekleyen de o. Hepsinin namluluları bir tek yere odaklanmış durumda. Niye bu silahların tamamı Türkiye'ye yöneliyor? Cevabı çok basit. Bir tek ayakta kalan ülke Türkiye, bir tek vatan bize Türkiye. Bunu elimizden almak istiyorlar. Suriyelileştirme, Iraklılaştırma, Yemenlileştirmek, Libyalılaştırmak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz, direneceğiz, mücadele edeceğiz. Diyarbakır'a gelirken kimse çekinmeyecek, Kayseri'ye giderken kimsenin aklıma bir şey gelemeyecek. Bu topraklar bizim, hepimizindir.”

Kürtlerin de tıpkı bölge ülkelerindeki halklar gibi felakete sürüklemeye çalışıldığına da dikkat çeken Ersoy, Irak’a, Suriye’ye bölge ülkelerine demokrasi, özgürlük getireceğiz diyenlerin o halklara neler yaşattıklarını herkesin gördüğünü, Kürtlerinde başına bunların getirilmek istendiğini ve vaatlerde bulunduğuna dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "israilin başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösteren Ersoy, Suriye'yi karıştıran zihniyet hangi zihniyetse Kudus'ü başkent ilan eden zihniyetin de aynısı olduğunu Müslümanları çatıştırmak için yeni bir oyunun sahneye konduğunu bildirdi.

Ersoy, görevlendirme yapılan belediyelerin en ücra noktalara bile hizmetleri ulaştırmada önemli başarılar elde ettiğini belirterek, Kayyum olarak görev yapan Vali ve Kaymakamlarımız yıllardır hizmet almamış halka hizmet götürmek için gece gündüz çaba sarf ettiklerini belirterek, Bunlar yapılırken ekstra bir bütçe ile değil daha önce hizmet için harcanmayan mevcut bütçelerle yapıldığını belirterek bu noktada herkesin takdirlerini topladıklarını kaydetti.


Mehmet Halit Solhan

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 19:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER