banner113

MARSU’dan Su Kesintilerine İlişkin Açıklama

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 25 mahallede yaşanan su kesintisinin amaç dışı su kullanım tespiti sonucu gerçekleştiğini belirterek, amaç dışı kullanılan suyun Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinin ilave su ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu kaydetti.

MARSU’dan Su Kesintilerine İlişkin Açıklama

MARSU Genel Müdürü Ethem Şahin, bazı kırsal mahallelerde yaşanan su kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada, kent genelinde içme suyu ve şebekelerinden yaşanan kayıp ve kaçak su kullanımının kontrol altına alınıp günün 24 saatinde kesintisiz su temini sağlamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinin su ihtiyacını karşılayan Beyaz Su Ana İsale Hattı, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerine varana kadar isale hattının geldiği güzergahın birden fazla kola ayrıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Kollara ayrılmasıyla birlikte hat güzergahında bulunan yerleşim birimlerine Beyaz Su Birliği tarafından su tahsisi yapılmış olup, bağ-bahçe gibi tarımsal faaliyetler dahil olmak üzere suyu kullandıkları tespit edilmiştir. Bu yerleşim birimlerinin abonesiz, izinsiz ve kaçak su kullanılmaması amacı ile müdürlüğümüzce uyarılmıştır” denildi.

 

‘268 lt/sn civarında amacı dışında kullanılan su tespiti yapılmıştır’

Abonelik çalışmaları yapılmak üzere ilgili yerleşim alanlarına yapılan duyurulara ilgisiz kalındığı ve su akışının zorunlu olarak kesildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “25 köy ve 13 bin 866 nüfusa sahip. Su ihtiyacı 32 lt/sn civarındadır. Ancak şebekeden çekilen su miktarı ise 300 lt/sn'nin üzerindedir. Bunun anlamı Mardin Artuklu ilçesinin tükettiği su kadardır. Özellikle Artuklu ve Kızıltepe ilçemiz son zamanlarda aşırı göç almış olup, artan nüfus ile beraber suya olan talepte artmaktadır. Bir taraftan su talebinin karşılanması için yoğun çalışmalar yürütülmekte ve diğer taraftan abonesiz ve kayıt dışı olarak klorlanmış su ile arazi sulanması gibi hususlarla mücadele etmek zorunluluğu hasıl olmuştur. Su kesintisi uyguladığımız kırsal yerleşim birimlerinde Beyaz Su hattı haricinde ayrıca mahalle içerisinde su kuyusu mevcuttur. Su kuyusu bulunmayan yerleşim birimlerinde su kesme işlemi yapılmamıştır. Tarafımızca yapılan inceleme neticesinde; suyu kesilen kırsal mahallelerde 268 lt/sn civarında amacı dışında kullanılan su tespiti yapılmıştır. Bu miktar su Mardin Artuklu ve Kızıltepe İlçelerimize ilave su ihtiyacını karşılayacak düzeydedir.”

 

‘Türkiye’de en ucuz suyu MARSU sağlıyor’

 

Kaçak su kullanımının önüne geçilmek için çalışmaların devam edildiği vurgulanan açıklamada, Türkiye’de 31 Büyükşehir Belediyesine bağlı su idarelerinde en ucuz suyun MARSU tarafından sağlandığı belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca dar gelirli yurttaşlara 20 tona kadar su kullanımının ücretsiz olarak sağlandığına da dikkat çekildi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 12:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER