banner113

Kaymakamı Yırık’a veda yemeği

Yeni Kaymakamlar kararnamesiyle Kayseri Talas ilçesine atanan Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık’ın veda yemeğine Kızıltepeliler yoğun bir katılım sağladı.

Kaymakamı Yırık’a veda yemeği

Düzenlenen veda ve İftar yemeğine Kızıltepe’de görev yapan Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Daire Amirleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Köy ve Merkez Muhtarları, ilçenin tanınmış aşiret ve aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonu tamamen dolduran yaklaşık bin kişi İlçe kaymakamı Erkaya Yırık’ı son gününde yalnız bırakmadı. Bazı vatandaşlar söz alarak Kaymakam Erkaya Yırık ve Eşi Ayşe Yırık’ın ilçede yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ettiler. Konuşmalarda zaman zaman duygulu anlar yaşanırken Kaymakamın eşi gözyaşlarına hakim olamadı.

Kızıltepe Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ve Avukat Nazan Kaya programda birer konuşma yaparak, Kaymakam Erkaya Yırık’ın Kızıltepe’deki hizmetlerinden dolayı  teşekkür ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ise yaptığı teşekkür konuşmasında, gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Kızıltepe’den resmi olarak ayrıldığını manevi olarak her zaman beraber olacaklarını söyledi.

Yırık “ Mülki daire amiri olarak hizmet sunmaya çalıştım. İnsanlarımızı mutlu etmeye çalıştım. Benden önceki mülki amirlerin, Kaymakamları yapmış oldukları işlerin üzerine bir nebze olsun küçük bir çakıl taşı koyabilmişsem kendimi de bu anlamda başarılı, katkılı ve faydalı hissediyorum. Dünya hayatı ne kadardır sorusuna İslam peygamberi “Dünya hayatının bir yolcunun gölgede soluklanmak ve dinlenmek için kısaca beklediği an kadardır.” Eğer dünya hayatı bu kadar ise 3 yılın ne kadar olduğunu tahmin edersiniz. Benimle birlikte çalışan başta Sivil Toplum kuruluşları, Oda başkanları ve kamu görevlilerimize, Emniyet teşkilatımıza, Jandarmamıza, avukatlarımıza, Başsavcımıza, Savcılarımıza, Hâkimlerimize, her kademedeki kamu görevlilerine, Esnaflarımızı ve bize katkı sunan Basın mensupları ve herkesi, bu işin ucundan tutan tüm arkadaşlarıma ben şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Erkaya Yırık kendisi ile vedalaşan konukları ile tek tek ilgilendi. Veda yemeğine Katılan vatandaşlar ise kaymakamla vedalaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu ve fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER