banner113

Evi yanan aileye Yetim ve Öksüzler Derneği yardım eli uzattı

Mardin Kızıltepe ilçesinde Ümran Çağırdan eşi ve iki çocuğuyla birlikte oturdukları evleri geçtiğimiz hafta çıkan yangında eşyalarla birlikte küle dönen aileyi ziyaret eden Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri, aileye bütün masrafları karşılama sözünü verdi.

Evi yanan aileye Yetim ve Öksüzler Derneği yardım eli uzattı


 

Kızıltepe Sanayi Mahallesi 711 Sokakta kiralık evde oturan 4 kişilik Çağrıdan ailesinin evinde geçtiğimiz günlerde yangın çıkmış, Çağrıdan ailesi alevlerin sardığı evden kaçarak canını kurtarmıştı. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürülse de evin içindeki eşyalar küle döndü ve ev de kullanılamaz hale gelmişti. Boya badana işinde çalışan 26 yaşındaki Ümran Çağırdan, geçici olarak babasının evine yerleştiğini söyledi. Eşinin 9 aylık hamile olduğunu da ifade eden baba Çağırdan, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebini ve Ailenin mağduriyetini haber yapmamız üzerine Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği çağrıya duyarsız kalmayarak aileyi ziyaret etti.

İlçede yaptıkları yardımlarla her kesimin sevgisinin kazanan Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği, ailenin yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Yanan evde hasar tespit çalışması yapan dernek üyeleri Çağrıdan ailesine evin beyaz eşyasından, tadilat ve onarım için yapılacak bütün harcamaları karşılama sözü verdi.

Kızıltepe Yerim ve Öksüzler Derneği Başkanı Sadettin Kandemir, “Dernek olarak Mardin’imizin Kızıltepe ilçesi Sanayi Mahallesi’nde gece saatlerinde evi yanmış. Ailesi içerdeyken yangın çıkmış. Çok şükür farkına varmışlar, itfaiye gelip söndürmüş. Ailenin herhangi bir can kaybı olmamış ama evin bütün eşyaları yanmış. Biz dernek olarak evin bütün beyaz eşyasını alacağız. Evin, badanasını elektrik sitemini hepsini yapacağız. Hayırseverlerden de bizlere destek olmalarını istiyoruz. Aile şuanda babalarının evinde kalıyor. Maddi durumları pek yok, ev kira zaten.” dedi.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER