banner113

Çev-Gön Başkanı Çakar 8 Mart Mesajı Yayınladı .

Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar bir mesaj yayınladı..

Çev-Gön Başkanı Çakar 8 Mart Mesajı Yayınladı .

Çakar Yayınladığı 8 Mart mesajında


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe gölge düşmeyecek gündemi değişmeyecek temenisiyle mesajımızı erken yayınlamayı uygun gördük.



  Hz Peygamber Efendimiz(SAV) 'in  " Cennet annelerin ayakları altındadır"Sözünü hatırlatarak, 104. yılında Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyoruz.

 

Şüphesiz Özellikle bölgemizde olmak üzere Dünyanın her yerinde eskiden  kadınlar , erkeklerden daha fazla çalışmış ,yorulmuş ve emekleri göz ardı edilmişti.

 

Ama bulunduğumuz asırda ne var ki emeğinin karşılığını almayan işçi emekçi kadınlar günlük haberlerde töre cinayetleri baskı şiddet taciz tecavüz  ve intihar olayları ile çalkalanıyor.

 

Kadının örgütlü gücü şiddet kültürünü aşacak.

 

Bu kıymetli değerli saygın insanlara sahip çıkmamız gerekir. Tüm insanların ortak sorunu olan ve insan hakları ihlali sayılan şiddet yaşamın her alanında kadınları daha ağır biçimde tehdit etmeye devam ediyor.

 

Evde sokakta işyerinde savaşlarda şiddet taciz tecavüz kadın bedeni üzerinde tehdit aracı olarak kullanılıyor. Devlet başta Belediyeler olmak üzere kadınları koruma vakfı kurulsun bu vakfa üye olmalıyız. Bu güce güç katmalıyız.

 

Kadınların da köklü  tüm haklara sahip olma bir koruma vakfı yada dernekleri bulunması gerekir şu anda bazı yerlerde kadın koruma dernekleri var.Ama maalesef tüm  toplumu kapsamıyor. İşleyiş herkese ulaşılmıyor.Mecliste bununla ilgili gerekli yasanın çıkarılması bu yerlere donanımlı ödeneği ve hakları belirlenecek şekilde bu sığınma evleri mutlaka bağımsız şekilde yer alması temennimizdir.

 

Ama günümüzde başta iş ve siyaset alanında Emekçi kadınların bir atak içinde olduğunu ve emekleri göz önünde hepimiz bunu görüyoruz.

 

 İstiyoruz ki " Gün Gelsin Beşik Sallayan Anaların Elleri , Dünyayı Sallasın.

 

 Hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum. ". Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutlu Olsun dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 21:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER