banner113

47. BÖLGE “MOTOR” DEMEK İSTİYOR

Bir hayli amatör malzemelerle yani soba borusundan bazuka yapacak kadar sınırlı imkanlarla hazırladıkları Son suikast adlı kısa aksiyon filmleriyle adlarını ulusal medyada duyuran ve çıktıkları televizyon kanallarında sinemaya olan meraklarını her fırsatta dile getiren Kızıltepeli gençler, yeni filmleri olan “47.Bölge” için kolları sıvamış durumdalar.

47. BÖLGE “MOTOR” DEMEK İSTİYOR

Anlattıkları kadarıyla filmin çekimlerini yarılamışlar, ancak filmi tamamlamak için yeterli derecede bütçeleri olmadığı için şimdilik sponsor aramakla meşguller. Bana izlettirdikleri son filmlerinin fragmanından anladığım kadarıyla Kızıltepeli gençler ilk filmlerinin yankısıyla Kurtlar vadisine benzetilmekten memnun kalmış olmalılar ki bu yeni filmde yine bol kepçeden bilgisayar efektleriyle yapılmış “vurdulu kırdılı” sahne görmek pekala mümkün… Bütçenin suyunu hemen çekmesinin nedenlerinden biri de film boyunca ellerinden silahları düşmeyen gangster çetesinin “Allah yarattı demeden” kanlı iç hesaplaşmalar yapmalarından kaynaklanıyor olabilir. 

 

Gençler aksiyonu seviyor ve sanırım bu türe ait filmlerin de sevildiğini biliyorlar.

Sinemasal açıdan özel olarak takip ettiğim bir tür olmamakla birlikte, Kızıltepe’den bir grup gencin çıkıp aksiyon türü gibi iddialı bir sinema filmini çekiyor olmalarını gayet özgüven içeren bir girişim olarak görüyorum.

 

Amatör bir futbol takımı kurmak, tiyatro grubu kurmak, dergi çıkartmak, sergi açmak, film çekmek, ancak belli bir finansman desteğiyle mümkün olan girişimler olduğu için, bu gençlerin “sinema serüvenleri” ancak bir sponsor desteğiyle yoluna devam edebilir.

Filmlerini tamamlayıp sinema salonlarında izleyiciyle buluşturmak için sponsor ararken karşılaştığım bu gençlerin “bir dertlerinin, bir kaygılarının, bir meramlarının” olduğunu fark ettim. Sanırım ilk etapta “kendine bir şey dert edinmenin” önemsenmesi gerekir diye düşünüyorum. Filmin tamamlanmasını ve gençlerin ileride belki daha iyi işler çıkartacaklarını diliyorsanız, bu sahnede sizin de bir katkınız olabilir.

 

Anlattıkları kadarıyla gittikleri tüm kapılardan eli boş çevrilmişler, hal öyle ki başka şehirlere sponsor arama turuna çıkmayı gündemlerine almışlar. Yapmak istediğiniz şey bir adet aksiyon filmi, belli bir kitleniz de var, sesinizi bir de haber sitelerimizden duyurmaya çalışayım dedim, belki bir değişiklik olur ve sesine göre bir kulak bulabilirsiniz dedim…

 

Takdir sizin değerli okurlar…

 

 

 

Yorum: Mahsum Oral

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 00:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
serhat akın
serhat akın - 11 yıl Önce

işallah desteklerler

eşref saruhan
eşref saruhan - 11 yıl Önce

kesinlikle desteklenmeliler.

SIRADAKİ HABER