banner113

Ulusal Ajans’tan Artuklu Üniversitesine ödül

Avrupa Komisyonu’na ve üye devletlere mesleki eğitim politikaları geliştirme konusunda bilgi desteği sağlayan Avrupa Mesleki Eğitimi Geliştirme Merkezi (CEDEFO)’nun Mardin’e yaptığı ve beş gün süren çalışma ziyareti Ulusal Ajans tarafından ödüle layık görüldü.

Ulusal Ajans’tan Artuklu Üniversitesine ödül
 Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci’nin yaptığı Mardin Artuklu Üniversitesi Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen “Eğitimde Denetim ve Değerlendirme” konulu çalışma ziyaretinin Türkiye’de en iyi uygulamalar arasında yer aldığı öğrenildi.

Avrupa Birliği’ne (AB) bağlı 10 değişik ülkeden, 12 eğitimcinin katıldığı ziyarette taraflar, yapılan çalışmanın dünyada bir kalite referansına dönüşmesini temin etmek amacıyla özellikle AB ülkelerinde uygulanan eğitim ve denetim sistemlerine ilişkin konuları masaya yatırarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Çalışma ziyaretiyle ile ilgili bilgi veren Mardin Artuklu Üniversitesi Projeler Kurumsal Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci, Üniversite’nin 2011 yılında ziyarete ev sahipliği yapma talebinde bulunduğunu belirterek:

“2011 yılında yapılan ev sahipliği başvurumuz; Ulusal Ajans (UA) ve aynı zamanda çalışma ziyaretlerini AB ülkeleri adına organize eden CEDEFOP tarafından kabul edildi. Daha sonra çalışma ziyareti kataloğunda yayımlanan talebimiz katılımcıların da konuya ilgi duymaları sebebiyle bu çalışma ziyareti katalogdan tercih edilerek çalışma takvimine dâhil edildi.” şeklinde konuştu.

 Ekinci, katılımcıların bütün giderlerinin AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından finanse edildiğini ifade ederek, “Bizler katılımcıların yapacağı incelemeleri ve kendi ülkelerindeki uygulamaları paylaşmaları için uygun bir program ve zemin sağlamaya çalıştık. Aynı zamanda katılımcılar bölgenin kültürel birikimini ve tarihi mekânlarını yerinde görme ve inceleme imkânı buldular. Bunu Artuklu Üniversitesi ve Mardin’in tanıtımı açısından çok iyi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Gelecekte farklı projelerle ortak işbirliği yapmaya yönelik kararların da alındığı çalışma ziyaretinde elde edilen bilgi ve deneyime dayalı olarak yazılacak rapor, CEDEFOP ve Ulusal Ajans tarafından değerlendirilecek.

Topluluk içindeki eğitim ve öğretim sistemleri arasında karşılıklı değişim, işbirliği ve hareketliliği güçlendirmek amacını taşıyan ve Türkiye’de düzenlenen çalışma ziyaretleri arasında ödüle layık görüldüğünü belirten Yrd. Doç. Dr.Ekinci, bu ödülün Mardin Artuklu Üniversitesi açısından mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Katılımcıların kendi kuruluşlarında gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, bilgi ve tecrübe alışverişi yoluyla “en iyiyi bulma” arayışı sonucunda tüm Avrupa genelinde eğitim kurumlarının hizmet kalitesinde artış sağlanması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER