banner113

Kızıltepe Barışspor 1--1 Dersim spor

Bölgesel Amatör Liginde (BAL) mücadele eden Kızıltepe Barış spor, kendi sahasında seyircisi önünde çıktığı ikinci maçında da Dersim spor ile 1-1 berabere kalarak beraberlik serisini devam ettirdi.


Kızıltepe şehir stadında, saat:13.30 da başlayan maça seyircinin yoğun ilgi gösterdi. Taraftarların büyük desteği, tezahürat ile konfeti ve meşaleler eşliğinde sahaya çıkan Kızıltepe Barışspor, Dersim spor karşısında maça tutuk başladı. Maçın henüz başında rakibin presine karşılık veremeyen Barış spor 16.dakika da yenik duruma düştü. Rakibin zaman zaman tehlikeli ataklarına karşılık veremeyen ev sahibi ekip maçın son yarım saatinde rakibine yoğun baskı kurması sonucu beraberlik golünü atarken net fırsatları da gole çeviremeyerek galibiyeti kaçırdı.

 

İlk yarıda ev sahibi Barışspor seyirci desteğine rağmen bir türlü maça hakim olamazken rakibi Dersim spor çok koşan ve pres yapan takım görüntüsünde rakibine oyun kurma fırsatı vermezken erken erken attığı gölünde avantajı ile daha organize oynayan taraf olurken tehlikeli ataklar da geliştirdi. Barış spor ise geriye düşmenin telaşının da verdiği moralsizlik ile ilk yarıda özlenen futbolu ve beklenen golü atamayan taraftı.

 Maçın ikinci yarısında maça hızlı başlayan taraf yine konuk ekip Dersim spor oldu aynı dakikalarda üst üste yarattığı tehlikeli atakların ikisi kaleciden dönerken bir şutu yan direkten avuta gitti.

 Dersim spor’un ataklarını savuşturan Barış spor yapılan değişiklerinde etkisi ile maça ağırlığına koymaya başlayıp rakip kalede tehklike yaratmaya başladı. Üst üste kullanılan faul ve kornerler ile rakip kaleyi ablukaya alan ev sahibi ekip bunun meyvesini hanesine gol olarak yazdırdı. Ceza sahasına ortalanan topun defans tarafından uzaklaştırırken Ömer ışık, önüne düşen topu şık bir vuruşla Dersim spor ağlarına bıraktı.

 Gol ile beraber ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip hakem tarafından faul gerekçesi ile iptal edilen gole itirazı sonuç vermezken 3 net pozisyonu daha gole çeviremeyince daha önce oynadığı iki maç gibi bu maçtan da beraberlik ile ayrıldı ve 3 maçta 3 beraberlik ile üçüncü haftayı 3 puanla kapattı.

 

Kızıltepe Barış Spor Sezon’un ilk haftasında Muş Ovası Spor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalırken, Hakkâri Zap Spor deplasmanında ise 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.

 

Bölgesel Amatör Liginde Kızıltepe Barış Spor önümüzdeki hafta Yeni Diyarbakır spor futbol takımı ile Diyarbakır’da puan mücadelesine çıkacak.

 

Maçtan önce Dersim spor Başkanı Oktay Can basın mensupları ile yaptığı sohbette, Şampiyonluk hedefi ile yola çıktıklarını belirterek her iki takıma da başarılar dilerken, ülkeye barışın gelmesi temennisinde bulundu

 

 

Hakemler

Hasan Kılıçarslan (Hakem)

Mustafa Akkuş (1.Yardımcı Hakem)

Serhat Akgül (2.Yardımcı Hakem)

ibrahim Aksoy (4.Hakem)

 

Kızıltepe Barış Spor:

Özkan, Ömer Tayan (Dk:60.Ömer ışık), Faris, Ahmet, Faysal, Hasan, , Burhan ( Dk:70 Selahattin), İlhan, Şahin, Başkan (Dk:46 Yusuf), Başkan.

 

Dersim Spor:

Gökhan, Hamdi (Dk:70 Aykan), Nurettin, Şeyhmus, Murat Gündoğan, Sefa, Vural (Dk:78. Erhan), Adil, Ferdi, Murat Aslan, Yusuf.

 

Goller:

Dakika 16: Yusuf (Dersim spor)

Dakika 75: Ömer Işık ( Barış spor)

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2012, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER