banner113

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ekim Ayı Kişisel ve Mesleki Gelişim Günleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ekim Ayı Kişisel ve Mesleki Gelişim Günlerinde, alanında uzman akademisyenlerle bir araya gelecek öğretmenlerle, eğitim alanında bilgilendirici seminerler verilecek.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ekim Ayı Kişisel ve Mesleki Gelişim Günleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ar-Ge birimi tarafından Mardin’deki eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla 22 ayrı eğitmen tarafından sunulan 19 ayrı seminer, ekim ayı boyunca canlı yayınlarla gösterime sunuldu. Canlı yayın videoları, Mardin genelindeki  13.058 öğretmenimizin yanı sıra tüm Türkiye’deki öğretmenlerin erişimine açık olarak “Mardin Ar-Ge” Youtube kanalına yüklendi.

Çocuğun ve toplumun yetişmesindeki en önemli aktörün öğretmenler olduğunun farkında olarak, öğretmenlerin gerek alan bilgisi gerekse meslek bilgisi ile ilgili güncel gelişmelere erişimini önemseyen Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü; bu kapsamda, salgın döneminde uzaktan eğitim yaklaşımıyla çok sayıda öğretmenimize küçük bir zaman dilimi içerisinde birçok farklı alanda eğitim olanağı sunmuştur. Dijital girişimcilikten İngilizce öğretimine, astronomi öğretiminden oyun tabanlı öğrenme eğitimlerine kadar çeşitli ilgi alanlarına hitap eden interaktif eğitimlere birçok farklı şehirden öğretmenler katılım göstermiştir. İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜMER programla ilgili şu cümleleri kurmuştur:

“Salgın dönemini Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimiz adına bir fırsata çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimizden gelen dönütler bizlere göstermiştir ki öğretmenlerimizin desteklenmesi ve güçlenmesi ancak kişisel ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına yanıt veren, sürdürülebilir bir öğrenme ağıyla mümkün olacaktır. Bu nedenle uzaktan eğitimlerimizi Ar-Ge birimi koordinatörlüğünde sürdürme kararı aldık. Önümüzdeki aylarda da farklı eğitimler planlamaktayız. Umuyoruz ki bu eğitimler 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi hedeflerine daha güçlü bir eğitimci kadrosuyla ve daha kararlı adımlarla ulaşmamızda büyük katkılar sağlayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2020, 18:56

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER