banner113

Kızıltepe İmam Hatip Lisesinin Hazırladığı 4006 Bilim Fuarı Açıldı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 2021 döneminde başvuruları kabul edilen ancak salgın nedeniyle ertelenen TÜBİTAK Bilim Fuarları belirlenen takvim çerçevesinde okullar tarafından düzenlenmeye başlandı.

Kızıltepe İmam Hatip Lisesinin Hazırladığı 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Bu kapsamda, Kızıltepe İmam Hatip Lisesinin 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.
Öğrenciler tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan araştırma ve uygulamalara yer verilen fuarın açılışı, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Hüseyin ÇAM, İl Milli Eğitim Müdürü Memet POLAT ,  İl Milli Eğitim şube müdürleri , İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Okul müdürleri, STK temsilcileri ,öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, misafirler tarafından tek tek gezilirken, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenler tarafından da bilgiler sunuldu.

Fuarın açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Rauf Memiş, “Sayın İlçe Kaymakamım,sayın İlMilli Eğitim Müdürüm, protokol üyeleri, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştireceğimiz okulumuzun Bilim Fuarına hoş geldiniz. Çok çalıştık, çok yorulduk ve bugün çalışmalarımızı sizlerle paylaşma zamanı. Yaptığımız çalışmalardaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan zorluk, sıkıcılık ve benzer ön yargıları kırmaktır. Öncelikle okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı geleneğini oluşturan bilime iz bırakma isteğini öğrencilerimize aşılayan ve bu uğurda gece-gündüz, mesai saati içinde ve dışında ter döken öğretmenlerimize, projemize danışmanlık eden ve bu süreçte emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve tüm kalbimle başarılarının devamını diliyorum.
Kızıltepe İmam Hatip Lisesi Ailesi olarak bizleri bu güzel ve anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına ayrıca teşekkürlerimi sunuyor ve tekrardan hepinize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 11:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER