banner113

Kaymakam Çam Engellilerle Empati Maçına Çıktı

Mardin Kızıltepe ilçesinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile ilçe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Kurum Amirlerinin yer aldığı takım arasında empati maçı oynandı.

Kaymakam Çam Engellilerle Empati Maçına Çıktı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü takımıyla tekerlekli sandalyede basketbol maçı yaptı. Gençlik Merkezi spor salonunda düzenlenen empati maçında Kaymakam Çam ve Kurum Müdürleri tekerlekli sandalyede engelli sporcular ile oynadıkları basketbol maçında dostluk kazandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Deniz Çezik, Belediye başkan yardımcısı Aydın Mavidemir, SYD Vakfı Müdürü Alaattin Özel, İlçe spor müdürü Mahmut Akdağ ile Gençlik Merkezi Müdürü İmran Tekin, Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü engelli basketbol takımı oyuncuları arasında empati maçı oynandı

HAYATI HATIRLAMAKTAN ZİYADE, HAYATI HEPİMİZ İÇİN OLANAKLI ŞEKİLDE YAŞANILABİLİR KILMAK

Maçtan sonra açıklamada bulunan Kaymakam/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, engellilerin sadece bir gün değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini ve yaşamlarının kolaylaştırılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Kaymakamlık, Belediye ve devletin tüm birimleri olarak, hatırlanmak sadece bir gün değil hayatın her anına yayarak hizmetlerimize de o öncelikleri oluşturarak bundan sonraki süreçlerde de devam edeceklerini kaydeden Çam, şunları söyledi:

‘‘Maçın bu kadar zevkli ve yorucu olduğunu, oynayınca bu kadar farklı olduğunun farkına vardık. 3 Aralık engelliler günü ama özellikle şunu söylemek isterim, hatırlanmak sadece bir gün değil 365 gün hatırlamak gerekiyor. Hayatı hatırlamaktan ziyade, hayatı hepimiz için olanaklı şekilde yaşanılabilir kılmak. Bugün yapılan maç bir empati maçı. Tüm halkımıza şunu söylemek istiyorum, kaldırımlarda, yollarda hayatı zorlaştırmayalım. Engelli bireylere yardımcı olalım. Onlar sadece sizden kurallara uymanızı bekliyor başka bir şey beklemiyor. Herkes birbirine saygı ve sevgisini gösterirse hayat hepimiz için çok daha yaşanılabilir.

Kızıltepe Engelliler Spor kulübümüz, Türkiye 2. Ligde mücadele etmekte. Bu bağlamda hem ilçemizin hem ilimizin hem de bölgemizin göğsünü kabartmakta, başarılarında dolayı takımımıza ve takım oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum’’

ENGELLİLERİN HAYATINI ZORLAŞTIRMAK YERİNE KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Başkanı İzzetin Akbaba ise Engelliler günü ve maç ile ilgili yaptığı açıklamada, sporu seven bir kaymakamla çalışma ortamını buldukları için mutlu oldukları ve herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmadan engellilerin hayatını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmak için destek beklediklerini belirterek, ‘‘Tekerlekli basketbol takımız 2019 da kuruldu. Şuan Türkiye Basketbol Federasyonuna bağlı olarak 2. Ligde mücadele ediyoruz. Geniş kadromuzla şampiyonluğu hedefliyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir empati maçı yaptık. Bu sporun bu kadar kolay olmadığını, ne zorluklarla mücadele ettiğimizi kendileri de anlayıp sağ olsunlar ilk kuruluşumuzdan berri bizlere destek oluyor. Böyle farkındalık bir günde de böyle güzel bir maçla taçlandırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Halkımızdan engellilerin hayatını kolaylaştırmak için destek bekliyoruz’’ İfadelerine yer verdi.

Halit Solhan / Kızıltepe Ekspres Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2021, 08:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER