banner113

Kızıltepe Kadın Futbol Takımına Yoğun İlgi

Kızıltepe Spor Lisesi Kadın futbol takımı sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor.

Kızıltepe Kadın Futbol Takımına Yoğun İlgi

Mardin Kızıltepe ilçesinde Kaymakam/Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam fahri başkanlığında Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesinin destekleriyle kurulan Kızıltepe Spor Lisesi spor kulübü bünyesinde kurulan Kadın Futbol Takımı çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Liginde bu sezon mücadele edecek olan Kadın futbol takımı Teknik direktör Hasan Ablak yönetiminde çalışmalarına Kızıltepe şehir stadında devam ediyor. Kulüp başkanlığını spor lisesi müdürü Mesut Kılıç, Genel koordinatörlüğünü Tahsin Karaalp, Sportif direktörlüğünü Serdar Aydoğan’ın yaptığı 28 kişiden oluşan kadın futbol takımı, 29 Aralık’ta fikstürü çekilecek ve grupları belli olacak olan Kadınlar 3. ligindeki ilk maçını 5 Şubat tarihinde oynayacak.

“TAKIMIN TÜMÜ KENDİ YERLİ KIZLARIMIZDAN OLUŞUYOR”

Kızıltepe spor lisesi Kadın futbol takımı Teknik direktör Hasan Ablak, Kaymakam ve Belediye başkanımız Hüseyin Çam’ın girişimleri ve desteği ile genç bir takım kurduklarını ve hergün üstüne koyarak ilerlediklerini belirterek, “ Şu an takımda yaklaşık 27-28 kız futbolcumuz var ve dışarıdan bir transferimiz yok hepsi yerli çocuklarımızdan oluşuyor. Takımımız lise öğrencilerimizden, mezun olmuş öğrencilerden ve daha önce futbol oynamış öğretmen arkadaşlarımızdan kurulu takımızda 3-4 tane abla pozisyonunda olan arkadaşlar var gerisinin yaş ortalaması 18-20. Şuanda çalışmalarımız aralıksız sürüyor, takım hem fiziksel olarak hem de oyun olarak her geçen gün gelişiyor takımda bayağı mesafe kat ettik.”

İlçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam’ın takımda büyük emeği ve desteği olduğuna dikkat çeken Ablak, “Kaymakam bey takımı buradaki kız çocukları için kurdu. Şu anda sezon hazırlığımızı haftada 4 antrenmanla sürdürüyoruz. Takımdaki kızlarımızı antrenmanlara servisle okullarından alıyoruz antrenman bittikten sonra da yine servisle evlerine bırakıyoruz.

"KIZILTEPE'DE FUTBOLCU OLMAK İÇİN KIZLARDAN BÜYÜK TALEP VAR"

Profesyonel takımızın yani sıra 18 yaş altındaki kız futbolcularımız semt sahalarımız da eğitim görüyor. Kızlara yönelik futbol takımı kurulduğundan beri her gün veliler arıyor kızımızı da takıma alın diye, özellikle kız çocuklarında çok talep var. 7-14 arası yaklaşık 100 kız çocuğumuz var. Semt sahalarında da haftanın beş günü hem kız hem de erkeklere futbol eğitimi veriliyor.

"MAHALLELERDE ÇOK SAYIDA KURS AÇTIK"

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kızıltepe şehir stadında sezon hazırlıklarını sürdüren Kızıltepe Spor Lisesi Kadın Futbol Takımını ziyaret ederek antrenmanlarını izledi. İlçede birçok mahallede açtıkları futbol kurslarının sürdüğünü belirten ve ilçede kadın futbolu için büyük bir potansiyelin olduğunu belirten Kaymakam Çam, yeni kurulan kadın futbol takıma başarılar diledi.

Halit Solhan / Kızıltepe Ekspres Haber

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER