banner113

Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda “Geleneksel 3. Yad-ı Resûl“ etkinliğ yapıldıi

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Geleneksel 3. Yad-ı Resûl" etkinliği düzenlendi.

Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda “Geleneksel 3. Yad-ı Resûl“ etkinliğ yapıldıi

Kızıltepe ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında "Geleneksel Yad-ı Resûl" etkinliği Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlendi.

Berçem Mahallesinde bulunan Anafartalar ilk ve Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tenay Turhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Teslimenur Göktaş, Hz Muhammed'in merhametini anlattı.

Hz. Muhammed sevgisinin kendilerini bir araya getirdiğini belirten Göktaş, "Biz muhabbetle Muhammed’i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed’i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız. Hayatın gayesinin, yaratılışın manasının silindiği yok olduğu, her şeyin manasız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş; 21. yüzyılın insanı maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün; artık ruhlar bir şey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp onun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir." diye konuştu.

Göktaş, son olarak şunları söyledi: "Kendimizden başlayarak, ailemizden, komşularımızdan, çevremizden, ülkemizden ve dünyadaki her şeyden sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. Çünkü merhamet, ancak sorumluluk duygusuna sahip kişilerde gelişen bir duygudur. Bu nedenle eğer çocuklarımıza merhamet eğitimi vermek istiyorsak, merhametin en güzel örneği sevgili peygamberimizi anlatmalıyız. İnşallah onu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve onun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması temennisiyle. Anafartalar Ailesine ve emeği geçen herkese şükranımızı sunuyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından Oratoryo sunumu yapıldı. Hz Muhammed'in hayatından kesintilerin yer aldığı sunum esnasında katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi.

Oratoryo sunumunun ardından öğrenci ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve katılımcılara yapılan ikramın ardından program sona erdi.

Temsili büyük boy Kabe maketi programın yapıldığı salona yerleştirdiği gözlemlendi.

Programa Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mahmut Akan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, AK Parti ilçe Başkanı Faruk Kılıç, Kamu Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 23:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER