banner113

İki İlçenin Ortak Eseri Olan “İKİ OVA” Adlı Gazete Okuyucuyla Buluştu

Samsun Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi ve Kızıltepe Mezopotamya Anadolu Lisesi büyük bir projeye imza atarak “İKİ OVA” adlı gazeteyle birleştiler.

İki İlçenin Ortak Eseri Olan  “İKİ OVA” Adlı Gazete Okuyucuyla Buluştu

Samsun Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi tarafından süreli yayın olarak çıkarılan

“Tercüman-ı AFBAL” ile Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Felsefe Grubu eski öğretmenlerinden Adem Tokur’un çalıştığı Kızıltepe Mezopotamya Anadolu Lisesi’nde çıkan “Mezo News” gazetesi büyük bir projeye imza atarak “İKİ OVA” adlı gazeteyle birleştiler.

Samsun Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi tarafından süreli yayın olarak çıkarılan “Tercüman-ı

AFBAL” ile Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Felsefe Grubu eski öğretmenlerinden Adem Tokur’un çalıştığı Mardin Mezopotamya Anadolu Lisesi’nde çıkan “Mezo News” gazetesi büyük bir projeye imza atarak “İKİ OVA” adlı gazeteyle birleştiler.

Tercüman-ı AFBAL’ın Genel Yayın Yönetmeni Recep Kurt ve Mezo News’in Genel Yayın Yönetmeni Adem Tokur çıkartmış oldukları gazeteleri birleştirerek “İKİ OVA” yı kurduklarını açıkladılar. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek, birbirinden ayrı iki şehrin bir araya gelerek, büyük projelere imza

atabileceğini söyleyen Adem Tokur “Gazeteler çok önemli araçlardır aslında. Hele ki bir okulda varsa.

Öğrencilerimize bu teklifi götürdüğümde gözlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Yapacağımız

çalışmalarla, öğrencilerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca öğrenciler okuluna ait gazeteyi okuyabiliyorlar. Bundan güzel bir şey olabilir mi?” dedi. Tamamıyla eğitici, bilimsel, tarihi, kültürel bir gazete oluşturduklarını söyleyen Recep Kurt “Bu çalışmalarda, güzel bir ekip kurarak Mardin ile Çarşamba’nın yani ‘İki Ova’ nın sesini duyururken bir yandan da bu güzel şehirlerin neler yapabileceğini göstermek hedefimizdir.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 23:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER