banner113

Çocuklar “Kış Okulu” ile Akademiden Ders Aldı

Mardin Artuklu Üniversitesinde açılması planlanan “Çocuk Üniversitesi Merkezi” kapsamında, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Mardin Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu arasında ön iş birliği protokolü imzalandı.

Çocuklar  “Kış Okulu” ile Akademiden Ders Aldı

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Mardin’de Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar arasında eğitimsel işbirliğinin arttırılmasına yönelik planlanan “MAÜ Çocuk Üniversitesi” ilk faaliyetini “Kış Okulu” ile gerçekleştirdi.
İmzalanan ön protokol kapsamda yarıyıl tatili süresince devam edecek olan “Kış Okulu” eğitimlerinin MAÜ kampüsünde yer alan Merkezi Kütüphane ’de verileceği bildirildi.
MAÜ akademisyenleri, Mardin Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine akademik gelişimlerine destek olacak dersler vermeye başladı.
Ortaokul öğrencileri, küçük yaşta üniversite ortamını yaşayarak kampüste üniversite öğrencisi olmayı deneyimlemenin mutluluk ve heyecan verici olduğunu belirterek gördükleri akademik öğrenimin kendilerini gelecek hayalleri için daha çok motive ettiğini söylediler.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER