banner113

Barzani: Peşmerge Kürdistan sınırını hassasiyetle korumalı

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani IŞİD’in saldırılarına ilişkin bir mesaj yayımlayarak ’’Peşmerge Güçleri Kürdistan sınırlarını hassasiyetle korumalıdır’’ dedi.

Barzani: Peşmerge Kürdistan sınırını hassasiyetle korumalı
Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan halkını korumak için Irak Ordusu’nun boşalttığı alanlara girdiğini belirten Barzani, ’’Musul ve Kürdistan sınırına yakın bölgelerde yaşanan olayların ardından Irak ordusu geri çekilmiş ve ciddi bir güvenlik zaafı doğmuştur. Binlerce Nînovalı can güvenliği olmadığı için kaçıp Peşmerge Güçleri’nin denetimindeki alanlara sığınmıştır.

Peşmerge Güçleri, Kürdistan halkının tüm dini ve etnik unsurlarını, onların kurum ve kuruluşlarını savunmak için Irak Ordusu’nu çekildiği alanlara girmiştir’’ dedi.  

Mesajında Peşmerge Güçlerinden hassas ve duyarlı olmalarını isteyen Barzani, ’’Peşmerge ve asayiş güçleri, Kürdistan halkının mal ve can güvenliğini sağlama konusunda hassas ve duyarlı olmalı, hiç bir sınır ihlaline fırsat verilmemelidir. Kürdistan halkı da emin olmalı ki, Peşmerge Güçleri’miz hiç bir şekilde Kürdistan’ın güvenlik ve asayişinin bozulmasına müsaade etmeyecektir’’ dedi.   
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 13:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER