banner113

Kızıltepe Stk Platformu Müsiadı Ağırladı

MÜSİAD Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Dost Meclisleri kapsamında bu hafta Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetimine misafir oldu.

Kızıltepe Stk Platformu Müsiadı Ağırladı

Kızıltepe Dunaysır otelinde düzenlenen toplantıya MÜSİAD  Mardin şubesi yönetim kurulu ve STKP yönetimi katıldı.Güncel konuların değerlendirildiği ,özellikle Kızıltepe”yi ilgilendiren konular üzerinde görüş alış verişi yapıldı.

      Toplantıda söz alan MÜSİAD Mardin Şube  Başkanı Mehmet  Ali Dündar MÜSİAD  hakkında katılımcılara bilgi vererek derneğin misyon, vizyon ve çalışma amaçlarını  anlattı. Dündar “Dost meclislerimizin bu haftaki programını Kızıltepe STKP’nin en sahipliğinde düzenliyoruz.Kendilerine konukseverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Sivil örgütlerin bu tür toplantılarla bir araya gelmesi ve görüş alış verişinde bulunmalarını her zaman önemsedik. Bugün burada ilçemizin sorunlarını  ve son günlerde çevremizde yaşanan olayları sivil gözle tartışacağız” dedi.

         Dündar “Irakta yaşanan olumsuz olaylar hem yerelde hem de genelde bizleri tedirgin etmektedir.Musul Konsolosluğumuzun işgal edilmesi ,bir terör örgütünün yanıbaşımızda güvenliği tehdit etmesi ve Iraktaki yönetim zafiyeti bizleri doğrudan etkilemektedir.ihracatımızın en  büyük pazarı olan Iraktaki bu sorunlar Mardin ekonomisine olumsuz etki yapmakta , spekülatif yaklaşım ve söylemler bu etkiyi derinleştirmektedir.Umut ediyoruz ki Iraktaki ve Suriye”deki karışıklıklar bir an önce durulur.Lice”de meydana gelen olaylar ve bayrak indirme olayı tasvip etmediğimiz ,provokasyona açık bir durum teşkil etmiştir.Birlik ve beraberlik içinde ,çözüm sürecine sahip çıkarak bu sıkıntılardan kurtulacağımıza inanıyoruz.

                Kızıltepe”mizin mevcut sıkıntılarını ve beklentilerini  iki ay önce mülki ve idari amirlerle yaptığımız toplantıyla gündeme taşıyıp, ilgili yerlere ulaştırmıştık.Bölgede son dönemde artarak gündeme gelen elektrik sorununun çözümsüz kalması bizleri endişelendirmektedir.Daha önce kamuoyuyla paylaştığımız elektrik raporu ile bu konudaki görüşlerimizi açıklamıştık.Tüm bileşenlerin bir araya gelerek makul ölçüde bu sorunu çözeceklerine inancımız devam etmektedir” dedi.

         Kızıltepe  STK Platformu başkanı Mehmet Şerif Öter MÜSİAD  Mardin Şubesine davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek, sivil inisiyatiflerin her zaman işbirliği içerisinde olmalarının gereğini işaret etti. Öter “Kızıltepe STKP 32 derneğin bir araya gelmesinden müteşekkil  bir platformdur. İnşallah bu platformu federasyona dönüştürme düşüncesi  içerisindeyiz.STKP demokratik kurallar içerisinde bir baskı unsuru olmuştur.özelde ilçemizin ve genelde tüm ülkenin beklentilerini,  hiçbir fikir ve siyasi ideolojiye bağlı kalmadan  dile getirmeyi misyon olarak benimsedik.Ortak paydamız Kızıltepe olduğu için ,farklı görüşteki arkadaşlarımızla da bir araya gelebilmekteyiz.Bugün MÜSİAD Mardin şubesi yönetimini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.Irak”ta  ,Suriye”de ve bölgemizde yaşanan son dönem sıkıntılar hepimizin ortak sorunlarıdır.Bu  sorunlardan kurtulmanın yolu sağduyu ile hareket ederek ,toplumu ajite etmeden çözüm önerilerini ortaya koymaktır” dedi.

      Öter elektrik sorununun gittikçe kangrenleşen bir yapıya dönüştüğünü ve çözüm için ilgililerden fedakarlık beklediklerini dile getirerek “Tarımsal elektrik sorunu toplumsal uzlaşıyla çözülebilecek bir sorundur. Bakanlık , DEDAŞ ,Çiftçi örgütleri ,üreticiler ve ilgili kuruluşların bir araya gelmesiyle sorun çözülebilecektir.beklentimiz tarımsal üretimde kullanılan elektrik fiyatlarının ya trafolar baz alınarak yada  Devlet Su İşlerinin birim fiyatları baz alınarak,çiftçilerimizin ödeme gücüne uygun olarak yeniden belirlenmesidir” dedi.

    Toplantı soru cevap faslının ardından dilek ve temennilerle sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 20:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER