banner113

DERİK'TE MUHTARLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Mardin'in Derik İlçesi'nde “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi.

DERİK'TE MUHTARLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Derik Belediyesi tarafından  düzenlenen programa  İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan,İlçe Emniyet Müdürü Murat Dilek,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Seçkin Karadağ, STK temsilcileri, İlçe merkez ve Kırsal kesimlerindeki  tüm Muhtarlar katıldı. 
Hükümet konağında çelenk konulmasıyla başlayan  tören,saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından "19 Ekim Muhtarlar Günü" nün anlam ve önemi  hakkında Derik Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Reşat Çelik konuşma yaptı.  
Kale Mahallesi'nde bulunan Aydın Ayaydın Öğretmenevi konferans salonunda  programa  devam edildi.
Aydın Ayaydın konferans salonunda Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına hazırlanan  sinevizyon ve Derik tanıtım belgeseli gösterimi yapıldı.
Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan "Göreve yeni başladığını,görev süresi boyunca  çalışmaları beraber yapacaklarını,İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas'ın çalışmalarından  çok memnun kaldıklarını belirti.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas 2017 Derik yatırım programını anlattı.yaptığı konuşmada ,Derik Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri  tek tek anlatarak, "Calismalarinda muhtarlarla  isbirligi içerisinde Muhtarlarla hareket ettiklerini belirten Kafkas,
yüzümüzün akıyla ilçemizi  bu   güzel yarınlara hazırlıyoruz..” dedi.
Muhtarların görevlerini çok güzel bir şekilde ifa ettiğini kaydeden Kafkas, “Derik Belediyesi olarak  muhtarlarimizİn isteklerinizi alarak yatırım yapmaya çalışıyoruz. Derik İlçemiz siz ve bizlerin gayretleriyle güzelleşiyor daha da güzelleşecek, Bu işbirliğimiz devam edecek. Sizlerden aldığımız talepleri imkânlarımız dâhilinde yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Kafkas, Bu işbirliğinden dolayı çok mutlu oldugunu belirterek “Ayrımız gayrımız yok. Hepimiz biriz. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin muhtarlar gününü kutluyorum,” dedi.
Bu dönemde sizlerin bize çok büyük katkıları var. Bize, devletimize ve hükümetimize vermiş olduğunu desteklerle Her anlamda bizim yükümüzü hafifleten, bize güç veren ve işlerimizi kolaylaştıran kişilerin başında muhtarlarımız geliyor"dedi.
Yapılan konuşma ve istişarenin ardından İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas İlçe ve Kırsal Mahalle Muhtarlarına çeşitli hediyeler verdi.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas tarafından programa katılanlara Aydın Ayaydın Öğretmenevi Bahçesinde yemek verildi.
Kale Mahallesi Muhtarı Ramazan Dursun"İlçe Kaymamımız ve Belediye Başkanvekilimizden çok memnunuz,yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum."dedi.
Mardin İl'inin tek kadın Muhtarı olan Alagöz Mahallesi Muhtarı Nebahat Durmaz"Kaymakamımız /Belediye Başkanvekilimiz Hakan Kafkas Bey ile Ak Parti İlçe Başkanımız Süleyman Karahan'dan razıyız.Mardin bölgesinden  bir tek ben kadın olarak muhtarım.Allah razı olsun tüm resmi kamu kurumları bizim sorunlarımızla ilgileniyorlar.Ben çok memnunum"dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 08:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER