banner113

Artuklu’da Ezidiler için panel düzenlenecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi, “Tarihten günümüze Êzidîler ve dramları” adıyla panel düzenleyecek.

Artuklu’da Ezidiler için panel düzenlenecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi, son günlerde Êzidî halkına dönük yapılan saldırılar nedeniyle ortaklaşa bir panel düzenleme kararı aldı. Belediye ve üniversitenin iş birliğiyle  “Tarihten günümüze Êzidîler ve dramları” ismiyle panel düzenleyecek. Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilecek olan panelde, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Birgün Açıkyıldız Şengül ile Meryem Ubeyd ve Sevê Talo konuşmacı olarak katılacak.

 

Panelde yapılacak olan konuşmalarda Ahmet Türk, “Şengal saldırılarının ardından: dayanışma ve acil görevler”, Kadri Yıldırım ise “Fetvalar, fermanlar ve katliamlar kıskacında Êzidîler”, Birgül Açıkyıldız Şengül ise, “Êzidî dini, kültürü ve kimliği” konularında bilgilendirme yapacak. Şengal saldırısının mağdurları Meryem Ubeyd ve Sevê Talo ise, Êzidîlere ilişkin konuşmalar yapacak.

 

Panel, 17 Ağustos (Pazar) saat 14.00’te başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 19:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER