Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Derikli Muhtar Eşleri İle Bir Araya Geldi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Mardin Valisi ve Büyük Şehir Belediye başkan Vekili Mustafa Yaman, Derik Belediyesi Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezinde Derikli Muhtar eşleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,Derikli Muhtar Eşleri İle Bir Araya Geldi.
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Derik'te vatandaşlarla bir araya geldi, Derik Belediyesi'nce organize edilen toplantıda bayan STK temsilcileri ile 60'a aşkın muhtar eşiyle bir araya geldi. 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Gülseren Yaman ile birlikte Derik Belediye Başkan Vekili de olan Derik Kaymakamı Hakan Kafkas'tan Derik'te yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı,  Derik'te çok başarılı ve taktire şayan hizmetlerin yapıldığına işaret etti, Kaymakam Kafkas'ın şahsında ve onun himayelerinde çalışan görevlileri kutladı.

Derik Belediyesi'nin bünyesinde faaliyet gösteren  Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezi'nde Derikli kadınlarla bir araya gelen Milletvekili Çankırı, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, Derikli kadınların sosyal yaşamda çok daha önde olmaları gerektiğini savundu.

Toplantıya katılan kadınlarla tek tek tokalaşıp tanışan ve toplantıya katıldıkları için bütün katılımcılara teşekkür eden Milletvekili Çankırı, Kayyım Belediyelerinin göreve başlamasıyla birlikte özellikle kadın statüsünün toplumda hak ettiği yere ulaşması için tıpkı Mardin Valisi Mustafa Yaman gibi, kıymetli eşi Hanımefendi Gülseren Yaman'ın da çok başarılı çalışmalarda bulunduğunu, söz konusu çalışmaların gönül elçileri projesi kapsamında örnek çalışmalarla adeta taçlandırıldığına işaret ederek Yaman Çiftine Mardinliler adına teşekkür etti.

"DERİK'İN ÇEHRESİ KISA SÜREDE DEĞİŞTİ"
Bölge kadınları bu güne kadar sosyal yaşamda yeteri kadar yer bulamadığına dikkat çeken Milletvekili Çankırı, "Mardin'de üzülerek ifade etmeliyim ki; kadınlar bugüne kadar hep geri planda kaldıklarına şahit oluyoruz. Oysa toplumun en asli unsuru olan kadınların bu topluma katacaklarından yeteri kadar yararlanamadıklarına şahit oluyoruz. Kadınlarımız, aktivitelerde yeteri kadar ön planda olamamışlardır. Kuşkusuz bu önemli bir eksiklikti. Ancak özellikle de kayyum olarak görevlendirme yapılan yerlerde bu dezavantajın önemli ölçüde ortadan kalktığına, yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan rakamlardan rahatlıkla görebiliyoruz. Kadınlarımızın toplumdaki önemini göz önünde bulundurarak hak ettikleri değeri bulmaları ve kendilerini toplumun en önemli bireyleri olarak görmeleri amacıyla belediyelerimiz tarafından kurulan kadın yaşam merkezlerinin yaptığı başarılı çalışmaların bir örneğini de bugün Derik'te görüyor olmaktan dolayı son derece mutluyum.  Derik Belediyesi Kadın Merkezi'nde; Derik merkez ve kırsal mahallelerimizde Giyim üretiminden, El Sanatlarından, Kuaför kurslarından, çeşitli spor aktivitelerinden, Tecvitli Kuran öğrenmeden, Okuma Yazma kurslarına varana kadar yaklaşık 250 kadınımız bu merkezden toplumdaki hak ettiği yeri alması için aktivitelerden yararlandığını görüyoruz. Kadınlarımız bu merkezde sosyal yaşamın gereksimi olan gelişmelerle vakit geçirirken diğer yandan da çocukları hazırlanan çocuk oyun odalarında yaşlarına uygun alanda bir yandan vakit geçiriyor, bir yandan da eğitiliyor. Doğrusu ben burada yürütülen çalışmalarla birlikte kısa sürede Derik'te yapılan alt ve üst yapı çalışmalarında Derik'in çehresini değiştiren kıymetli kaymakamımız Hakan Kafkas'ı kutluyorum. Bu başarılı çalışmaların arkasında görünmez bir kadın kahramanın olduğuna biliyorum. Kıymetli kaymakamımızın eşi hanımefendi Kübra Kafkas'ın yapılan bu denli başarılı hizmetlerin arkasında gizli imzasının önemli bir etkisinin olduğunu düşünüyor ve bütün Derikliler adına kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum, kutluyorum" dedi. 

Hanımefendi Gülseren Yaman ile birlikte Derikli kadınlarla sohbet eden Milletvekili Çankırı, kadınların ilettiği sorunları dinleyip, notlar aldı. 

Hanımefendi Yaman ile Milletvekili Çankırı, Derik Alagöz Köyü'nün Kadın Muhtarı Nebahat Durmaz'ın girişimleri ile GAP İdaresi'nin desteğiyle mahalleye yaptırılan çok amaçlı salon ve taziye evinin açılışına katılarak, başarılı bayan muhtar Nebahat Durmaz'ı yaptığı çalışmalardan dolayı kutladılar.

Milletvekili Çankırı, daha sonra AK Parti Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Hakimoğlu ile birlikte Derik'te esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşları 17 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak olan AK Parti Mardin İl Kongresine davet etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 23:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER