banner113

Nusaybin Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi’ni Yeniledi

Nusaybin Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nde eşine şiddet uygulayanların sözleşmedeki haklardan men edilerek, ekonomik ve sosyal yardımların eşe ödeneceği kayıt altına alındı.

Nusaybin Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi’ni Yeniledi

Başkanlık makamında yapılan sözleşme törenineTüm-Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa, Nusaybin Belediye Eş Başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök, Tümbel-Sen Nusaybin İşyeri Temsilcisi Baki Kardaş, Tüm-Bel-Sen Şube Mali Sekreteri Davut Bozan,  Tüm-Bel-Sen Denetleme Kurulu Başkanı A. Gani Ala, Tüm-Bel-Sen Şube Sekreteri Ahmet Akçaya hazır bulundu.

'Eşine şiddet uygulayanlar tüm haklardan men edilecek'

Kadına yönelik şiddet ile mücadele ve kadına yönelik pozitif ayrımcılıkla ilgili maddelerin genişletildiği sözleşmede, erkek çalışanların eşlerine yönelik fiziki, ekonomik ve psikolojik şiddet uygulaması halinde toplu sözleşmesinde var olan tüm haklardan men edilip, ekonomik ve sosyal yardımlar eşe ödeneceği kaydedildi. Ayrıca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlara ücretli izin verileceği belirtilen sözleşmede, erkek çalışanların aldatma, kuma, berdel, başlık parası ve küçük yaşta kız çocuğunu evlendirme gibi durumlarında tüm haklardan men edilip disiplin suçu kapsamında ele alınacağı ve yüz kızartıcı suç işleyen belediye emekçileri sözleşme hakkından yararlanamayacağı belirtildi. Ayrıca sözleşmede 21 Mart Newroz Bayramı'nda çalışanlara ücretli izin verileceği kaydedildi.

Eş Başkanlar Kaya ve Kök ile Tüm-Bel-Sen Mardin Şube Başkanı Karaboğa arasında imzalanan sözleşme 31 Aralık 2015 yılında sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 22:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER