banner113

Akdağ: Mardin'de İHL Mezunlarını Buluşturdu

Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, geleneksel hale getirdikleri İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Yemeği'nin Altıncısını düzenledi.

Akdağ: Mardin'de İHL Mezunlarını Buluşturdu
Mardin İmam Hatip Lisesi’nden mezun olanlar arasındaki arkadaşlık ve dostluk bağını pekiştirmek, tanışmak ve kaynaşmak adına düzenlenen Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemek Yay Grand otelde yapıldı.
Yapılan programa Marim-Der Başkanı Abdurrahim Akdağ,Marim-Der Başkan Yardımcısı Abdulsamet Yılmaz ve Şeyhmus Güneş, Yardımcı Doçent Cüneyt Gökçe,Ohak-Der Başkanı Burhan Hedbi,İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni Mehmet Mazi, Öğretmenimiz Ekrem Yel, Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, Milli Eğitim İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt başta olmak üzere Mardin İmam Hatip Lisesinden mezunlar, STK Başkanları, okulda görev yapan öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programa İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlandı.

İHL'ler; İnsanlığın fıtratı gereği olarak kuruldu.

Marim-Der Başkanı Akdağ, “Geleneksel hale getirdiğimiz Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Yemeği’nin bu yıl altıncısını düzenliyoruz ve dernek olarak amacımız bugüne kadar okulumuzdan mezun olan ve zamanla birbirlerinden uzaklaşmış olan kişileri bir araya getirmek, mezun olalı birkaç yıl olan kişilerle yıllar önce mezun olanları tanıştırmak, kaynaştırmak, yeni yeni dostluklar kurmak. İmam Hatip Lisesi mezunlarımızdan vefat edenlere Allah'tan rahmet, sağ olanların kendilerine ve ailelerine sıhhat ve selamet diliyorum. İmam Hatiplerin Türkiye Cumhuriyetinde ki dönemleri biraz inişli ve çıkışlıdır. İmam Hatipler aslında insanlığın fıtratı gereği olarak kuruldu. İnsanlığın yaratılışı gereği maneviyata meyillidir. Eğer böyle bir alanı dolduramazsanız; sistem ne olursa olsun bazı aksaklıkların oluşacağını idrak ettiler. Her şeyi polisiye tedbirleri ile yapamazsınız. Bir hukuk koymanız lazım. Bu hukukun adı eğer maneviyatsa eğer inançsa eğer imansa hangisi daha kalıcı ve daha sağlıklı olursa onu uygulamanız gerekir.

Allah'a çok şükürler olsun ki, bugün İmam Hatiplilerin misyununu vizyonunu tüm toplum anladı. Neredeyse bütün velilerimizden bize gelen şikâyetlerde fiziki ortamın yetersiz olduğu noktasındadır. Giden Milli Eğitim Müdürümüz Ziya beyi de bu arada hayırla anıyorum huzurunuzda. Değerli müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu ile de İmam Hatip okulları ile ilgili yakın ilişki içindeyiz. Sağ olsun güzel bir çalışma yaptılar. Bugün bütün ilçelerimizde imam hatip okulları var. Liselerde kız erkek ayrı ayrı var. Ama yoğun bir talep var. Buraya kaydetmediğimiz edemediğimiz öğrencilerimizin manevi sorumluluğu altında eziliyoruz. Ama inşallah bunu beraber aşacağız. Bu konuda hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem biz Ankara'daki siyasetçiler olarak çalışmalarımızı devam ediyoruz. Şükürler olsun ki herkes bu işin ciddiyetinin farkında. Herkes bu işin lazım değil elzem olduğunu biliyor. Dolayısı ile biraz zaman ve biraz da imkânları denkleştirip inşallah bu eksikliklerimizi gidereceğiz.

Yeni okulumuzun adı Sait Nursi İmam Hatip lisesi olacak.

Mardin'e 32 derslikli ve 300 yataklı pansiyonu olan okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında inşallah açılacaktır.Bir sonraki proğramımızı kendi okulumuzda yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin.Yeni okulumuzun adı Sait Nursi İmam Hatip lisesi olacak, dedi. Konuşmasını Hz. Ali'nin oğluna yaptığı vasiyet ile bitiren Akdağ, dünyanın muhtaç olduğu ruhun İmam Hatip ruhu olduğunu belirterek amaçlarının pilav yemek değil mezunlarla bir araya gelerek İmam Hatip ruhunu yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 06:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER