banner113

TEOG Birincileri Kızıltepe'den Çıktı

Kızıltepe’de TEOG sınavında dereceye giren 36 öğrenci Altın ile ödüllendirildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde TEOG sınavında dereceye giren 36 öğrenci Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. TEOG sınavına giren 3 öğrenci soruların tümünü cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girerken 0-5 arası yanlış yapan öğrenci sayısı 36 olarak gerçekleşti.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in ilçede göreve başlamasının ardından yapılan planlı çalışmalar neticesinde okullar arasında başlayan eğitim rekabeti TEOG sınavlarında başarısı bulunmayan Kızıltepe ilçesinde bu yıl büyük başarı sağladı.

44 Okulda ders saatleri dışında Kaymakamlık desteği ile başlatılan ve okul idaresi ile branş öğretmenlerinin özveri ile destek verdiği kursların hayata geçirilmesi, aile ziyaretleri öğrencilerle birebir iletişim gibi bir dizi çalışma sonucunda Mardin genelinde kazanılan 6 Türkiye birinciliğinin 3 birinciliğini Kızıltepe ilçesi kazanarak büyük bir başarı ve yüzdelik yakaladı. Mardin genelinde 115 ile 120 soruyu doğru cevaplandıran 107 kişi arasında Kızıltepe ilçesi 36 kişi ile yine ilçeler arasında ilk sırayı aldı.

Mardin Genelinde 0 ile 5 arası yanlış cevaplayan öğrencilerin ilçelere göre dağılımı ise şu şekilde oldu.

Kızıltepe: 37, Artuklu: 22, Nusaybin: 21, Midyat: 19, Mazıdağı: 4, Derik ve Yeşilli 2, Ömerli: 1 öğrenci TEOG sınavlarında dereceye girerken Dargeçit ve Savur ilçelerinde dereceye giren öğrenci olmadı.

Dereceye giren 36 öğrenciyi, velileri, okul müdürleri ve öğretmenleriyle makamında kabul eden Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, birincileri tablet bilgisayar ve tam altın ile ödüllendirirken, dereceye giren 33 öğrenciyi ise yarım altın ile ödüllendirdi. Öğrencilere hediyeleri takdim ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Ermiş, şunları söyledi.

“Bu programda; TEOG sınavında Kızıltepe’deki okullarımızdan dereceye giren 36 öğrencimizi velileriyle beraber Kaymakamlığımıza davet ettik. Birinci gelen 3 öğrencimizi tablet bilgisayar ve tam altın, dereceye giren diğer 33 öğrencimizi ise yarım altın ile ödüllendirdik.

Yapılan planlı çalışmalar neticesinde okullar arasında başlayan tatlı rekabet, TEOG sınavlarında Kızıltepe ilçesinde bu yıl büyük başarı getirdi. Geçen yıldan bu yana okullarımız arasında bir rekabet havası uyandırdık. İlçede görev yapan 390 ücretli öğretmenin görev yapması öğretmen sirkülasyonu nedeniyle eğitimde olumsuzluklara yol açsa da şubat ayı içerisinde yapılacak yeni öğretmen atamaları ile bu olumsuzlukların önünün alınacağını düşünüyoruz.

Okullarda başlatılan Sosyal, Kültürel, Sportif faaliyetler ve projeler öğrencilerimizin ufkunun açılmasına, yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına çok önemli katkı sundu. Başarı düzeyi düşük okullar için kurulan komisyonlar marifetiyle okullar ziyaret edilerek sıkıntı ve olumsuzluklar asgari düzeye düşürülüp bu okullarda da başarı düzeyi yükseltildi. İstedik ki okullarımız marka değerlerini yükseltsinler, veli ziyaretleri yapıldı okullarda öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldik. Çok ciddi derslik ihtiyacına rağmen Kızıltepe olarak hakikaten TEOG sınavlarında büyük bir başarı gösterdik. Ben başta ilçe milli eğitim camiamızı, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” temennisinde bulundu.

Ayrıca LYS sınavında Mardin birincisini otomobille ödüllendireceklerini söyleyen kaymakam Ermiş, “Özellikle lise son sınıfların üniversitedeki LYS sınavındaki başarıları için ciddi bir ödüllendirme projemiz var. Mardin birincisi olan veya Türkiye’de ilk yüze giren öğrencimizi otomobille ödüllendireceğiz. Mardin’de ilk ona giren öğrencilerimize 10 bin TL hediye vereceğiz. Mardin’de ilk elliye giren öğrencilerimize Laptop diz üstü bilgisayar, ilk yüze giren öğrencilerimize de tablet bilgisayar hediye edeceğiz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 23:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER