Susuz kalan köylüler: Bir damla suya hasret kaldık

Elektrikleri kesildiği için susuz kalan köylülerin feryadı: Bir damla suya hasret kaldık

Susuz kalan köylüler: Bir damla suya hasret kaldık
Mardin’de borç iddiasıyla kırsal mahallelerin elektrik fazlarını 3’ten bire indiren DEDAŞ’ın karanlıkta bıraktığı köylüler, su ihtiyaçlarını belediyenin gönderdiği tankerlerle gidermeye çalışıyor.

 

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde tarımsal sulama abonelerinin borcunu öne sürerek enerji kesintine gitmişti.

 

Kırsal mahallelerin elektrik fazlarını 3’ten bire indiren elektrik şirketi, kırsal mahallelerinin büyük bir bölümünü karanlıkta bıraktı. Tek faz elektrik verildiği için su pompaları da çalışmazken, uygulama sonrası binlerce insan susuz kalmıştı.

 

Günlerdir karanlıkta ve susuz bir şekilde hayatlarını idame ettirmeye çalışan köylüler, duruma tepkili…

 

İLKHA muhabirine konuşan köylüler, içecek bir damla suya muhtaç hale geldiklerini söylediler.

Kızıltepe Belediyesi’nin gönderdiği tankerlerle su ihtiyaçlarını gidermeye çalışan köylüler, sorunun çözümü için yetkililere seslenerek, “elektriğimizi ve suyumuzu geri istiyoruz.” dediler.

 

“Ne elektrik ne de su var, perişan olduk, öldük”

Akdoğan Mahallesi sakinlerinden Hatice Derin, abdest dahi alacak suyun olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Hem bizler hem de hayvanlar susuzluktan boğulduk. Su olmadığı için ne abdest alabiliyoruz ne de namaz kılabiliyoruz. Bu adalet midir? Valla bu adalet değildir. Kaç gündür susuzluktan öldük. Ne elektrik ne de su var. Perişan olduk, millet perişan oldu. Bu milletin haline bir bakın, günah değil mi? Diğer köyden bir şişe su getirdiler de çocuklarımız içti. Tabi yudum yudum, bardak bardak aralarında dağıttık. Günah değil mi?”

 

“Suyumuzu ve elektriğimizi geri istiyoruz”

10 gündür susuz olduklarını belirten Fatma Derin ise yetkililerden sorunun çözümü noktasında yardım talep etti.

 

Derin, “Çocuklar perişan oldu, bizler de öyle. Görüyorsunuz çocukların halini… Biz suyumuzu ve elektriğimizi geri istiyoruz. Rezalettir bu. Yetkililerden bir an önce bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 11:14

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER