banner113

Soğuk hava soba satışlarını artırdı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde soğuk hava şartları soba satışlarını artırdı.

Soğuk hava soba satışlarını artırdı

Tüm yurtta olduğu gibi Kızıltepe’de de başlayan ve etkisini artıran soğuk hava nedeni ile esnaf soba satışlarının son 15 günde en yüksek seviyeye ulaştığını  belirtti.

Dana önce babasının bu dükkanı işlettiğini ve 60 senelik bir dükkan olduğunu  kendisi de 35 senedir esnaf olduğunu belirten Abdurrahman Efe şöyle dedi:

“Soba satışlarımız bir haftadır başlamıştır kuru soğuğum gelmesiyle soba satışlarımız başlamıştı. Bundan 15 gün önce bu satışlarımız yoktu 12.ci ayı devirdik bile o kadar satış yoktu Yağmur Kar ve kara soğuğun gelmesiyle satışları bayağı ilerletirdi. 2 kamyona yakın satışlarımız yapıldı bu bir hafta içerisinde millet sobaya hücum etti çünkü kara soğul olduğundan dolayı soğuyorlardı ve gelip eski borularını atan yeni bor takan oldu yeni soba alanlar oldu ama fiyatlarımız geçen seneye göre aynı fiyattı bor 5 liradan satıyoruz geçen sene de 5 liradan satıyorduk sobalarımız 30 liradan başlıyor 120 liraya kadar gidiyor. Bir iki kamyon daha gelir ve ancak onları da satar sezonu kapatırız.  Yani normalde iki ay sürecek sezon 15 gün içerisinde kapatıyoruz yığılma çok oldu çok müşteri geldi. İki ay soğukta satış yapacağımız yerde bir hafta içerisinde bitirdik.

Kızıltepeli vatandaşlardan Necmettin Çalgıcı ise “ Kendime bir soba aldım eve kuracağım. Sobasız da olmuyor soğuk başladı bu kar yağışı ile millet perişan oldu.

Osman Yaman da “ Kızıltepe’de soğuklar başladı elektrik kesintileri başladı ondan dolayı sobaya muhtaç kaldık.  Çocuklarım hastalandı dün akşam onları acile götürdüm mecburen soba aldım. Evde sobayı kuracağız kömür odun ve tezek kullanacağız.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 09:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER