banner113

Sabiha Gökçen Ana Okulu Öğrencilerden “Sıfır Atık“ Duyarlılığı Sergisi

Kızıltepe Sabiha Gökçen Ana Okulunca, "Sıfır Atık Projesi"ne destek amacıyla “ÇÖPTEN SANATA” Sergisi açıldı.

Sabiha Gökçen Ana Okulu Öğrencilerden “Sıfır Atık“ Duyarlılığı Sergisi
Sergiye Kızıltepe Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER,İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ali AZ,Şube Müdürleri,Okul Müdürleri,Basın Çalışanları,ÇEVSAN Yetkilileri ve Velilerin katıldı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlayan "Sıfır Atık" projesi kapsamında Eko Okul ve Sıfır Atık Projeleri ni hayata geçirdikleri için teşekkür eden  Kızıltepe Sabiha Gökçen Ana Okulu müdiresi Ferda KARAKAŞ  SALMAN; “Okulumuzda sıfır atık ve Eko -Okul projeleri yürütülmektedir. öğrencilerimize ve velilerimize çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi verilmektedir. Dolayısıyla öğretmenlerimiz sınıfta dersin ötesine geçerek toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının gösterilmesinde rol almışlardır.
Projelerimizin en önemli ve bütünleştirici etkinliği ise öğrenci katılımıdır. Projelerimizde aktif olarak çalışan Eko Timlerimiz Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet YÜZER’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M.Ali AZ’a yaptıkları ziyaretlerde projeler hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerimizin bu etkinlikleri ve ziyaretleri, yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları onlarda diyalog kurabilme becerisi geliştirip iyi bir yurttaşlık eğitimi sağlamıştır.
Eko-Okul projesi kapsamında dönem boyunca artık malzemelerden yapılan sanatsal etkinliklerimiz “ÇÖPTEN SANATA” sloganıyla geridönüşüm sergimizde sergilenmiştir.Okul olarak amacımız doğaya saygılı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak ve uluslararası olan Eco-shools (Eko-Okul) yeşil bayrağını alarak Mardin’de ilk okul olmak”dedi.



Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2019, 20:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER