banner113

Rize’den İhtiyaç Sahibi Ailelere Giyim Yardımı

Rize Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) tarafından Mardin Kızıltepe ilçesinde 5 okul ve 6 köyde ihtiyaç sahibi ailelere bot, mont ve kıyafet yardımı yapıldı.

Rize’den İhtiyaç Sahibi Ailelere Giyim Yardımı

Merkezi Rize’de bulunan Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) tarafından Kızıltepe ilçe merkezi ile 6 köyde ve 5 okulda ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerine kışlık kıyafet olarak bot, mont ve giyecek yardımı yapıldı. AKES-DER tarafından Mardin Karadeniz Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-KAR) organizasyonunda yapılan yardımda 2.500 parça giyecek dağıtımı yapıldı.

Rize'den Mardin'e Kardeş Eli Projesi kapsamında Kızıltepe ilçesine gelen AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, iş adamı Süleyman Yılmaz, Gazeteci Muhammed Delal ile İkizdere Anzer muhtarı Remzi Güzel’den oluşan heyet, bir minibüs dolusu giyecek yardımı ile geldiği Kızıltepe’de MAR-KAR Başkanı İdris Demir tarafından davul zurna ile karşılandı.

Kızıltepe Muhtarlar Derneğinde yapılan ilk giyecek yardımında mahalle muhtarlarının tespit ettiği yardıma muhtaç ailelere yardım yapıldıktan sonra 6 köy ve 5 okula Rize’den gelen bir grupla birlikte yardım kolileri ihtiyaç sahibi ailelerin evine götürüldü. Giyim yardımı ile ilgili olarak Tek amaçlarının gönül almak olduğunu belirten AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, “ Rize’den Mardin’e Kardeş Eli Projemiz için topladığımız giyim yardımlarımızı ailelerimizin evlerini teker teker gezerek kıyafet yardımlarında bulunduk. Zaten bizim tek bir hedefimiz gönül almak. Başka herhangi bir amacımız yoktur. Bire bir kendimiz görmek istiyoruz. Çünkü kendi gözümüzle gördüğümüz zaman bu duygular yanı şekilde unutulmuyor" ifadelerini kullanırken, Mardin Karadeniz Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demir ise bu yardımların bir başlangıç olmasını temennisinde bulunarak devamının geleceğini söyledi.

Yardımı alan aileler memnuniyetlerini ileterek desteklerinden dolayı Kansızoğlu ve Demir'e teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 22:40

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER