banner113

Rahmet Gıda Bankası 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Rahmet Gıda Bankası 2016 yılının faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Rahmet Gıda Bankası 2016 yılı faaliyet raporunu açıkladı
Kızıltepe Yetim ve Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Rahmet Gıda Bankası) 2016 yılı faaliyetleri kapsamında, yaklaşık bin aileye 43 bin 958 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Umut Kervanı Platformu üyesi Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası, 2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, 2016 yılı içerisinde aralarında Suriyeli ve Nusaybinli ailelerinde bulunduğu 905 aileye 43 bin 958 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Derneklerinin kurulduğu günden beri hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla ilçede adeta yetim ve muhtaçların umudu haline geldiğini belirten Öz, özelikle yardımlarını ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeli ve çukur siyasetinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli ailelere yardımda bulunduklarını söyledi. 

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Öz, "Derneğimiz Rahmet Gıda Bankası 2012 yılında kurulduğu günden bugüne kadar hayırseverlerin bağışladığı yardımlarla yetim ve yardıma muhtaç ailelerin umudu oldu. Allah’ın izniyle elimizden geldiği kadar bunu devam ettirmeye gayret edeceğiz. 2016 yılsonu itibariyle derneğimizde kayıtlı olan muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulunduk. Özelikle ülkelerindeki savaştan göç etmiş Suriyeliler ve çukur siyaseti nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli ailelere toplamında 905 aileye, başta gıda, kırmızı et, giyim, nakdi ve ev eşyası olmak üzere 43 bin 958 TL değerinde yardımda bulunduk." dedi.

Yıl boyunca yapılan yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Öz, “Kızıltepe Rahmet Gıda Bankasının adeta yardıma muhtaç ailelerin ve yetimlerin hamisi haline gelmesi başta hayırseverlerimizin katkılarıyla olmuştur. Yardımlarımızın daha fazla ailelere ulaşması için tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Yıl boyunca başta hayırseverler olmak üzere tüm üye ve gönüllülerimize yardım ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 11:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER