banner113

Mardin’in Kardeş şehri Kocaeli Heyeti Kızıltepe’de

AK Parti Genel Merkezi tarafından Mardin ile 'Kardeş Şehir' ilan edilen Kocaeli'nden 120 kişilik heyet, kiralanan özel uçakla, Mardin'e geldi.

Mardin’in Kardeş şehri Kocaeli Heyeti Kızıltepe’de

Aralarında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve AK Parti Kocaeli milletvekilleri, büyük şehir belediye başkanı, ilçe Belediye Başkanları, İl -ilçe Başkan ve yöneticilerinin de yer aldığı heyet Kızıltepe’de de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Ak Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan Batı’dan Doğu’ya Kardeşlik programı kapsamında AK Parti Kocaeli İl teşkilatı 120 kişilik bir heyetle Mardin’e geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe Belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, partinin ilçe başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanlarının da içinde bulunduğu heyet Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu, İl Başkanı Mehmet Ali Dündar tarafından Mardin Havalimanında çiçeklerle karşılandı. AK Parti Kocaeli heyeti ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret etti.

 

Mardin’e gelen Ak Parti Kocaeli Heyeti daha sonra Mardin‘in 4 ilçesinde eş zamanlı olarak ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Kızıltepe’ye ziyaret gerçekleştiren Ak Parti Kocaeli Heyetinde yer alan Ak Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, Cemil Yaman ile Gebze belediye başkanı Adnan Köşker, Dilovası belediye Başkanı Ali Toltar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ak Parti Diloavası ilçe başkanı Osman Akbulut, Körfez ilçe başkanı Osman Badem, Çayırova ilçe başkanı Zafer Kılıç, Gebze ilçe başkanı Hasan Soba, Diloavası, Körfez, Çayırova ve Gebze ilçelerinin kadın ve gençlik kolları başkanları ve il-ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Murat Durgan ile ilçe teşkilatı tarafından karşılandı. Ziyaretlere Mardin Il Kadin Kollari Baskanimiz Sayin Hulya Hakimoglu’da eşlik etti.

 

Ak Parti Kocaeli heyeti beraberlerinde Kızıltepe ilçe teşkilatı ile ilçede çeşitli ziyaretler gerçekleştirip vatandaşlar ile sohbet ettiler.

 

İlk olarak Kızıltepe ilçe Kaymakamlığını ziyaret eden heyet burada ilçe kaymakamı Ali Güldoğan tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında devam eden ziyaretin ardından Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden heyet burada Cemiyet Başkanı Mehmeta Halit Solhan ve yönetim kurulu üyesi gazeteciler tarafından karşılandı.

 

Cemiyet binasında gerçekleşen ziyarette kısa bir konuşma yapan ilçe başkanı Murat Durgan Gazetecilere heyeti tanıtarak Kızıltepe’de bulunmalarından duyduğu memnuniyeti dşle getirdi. KGC’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ak Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ise, Kardeş şehir Mardin ve ilçelerinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bunun pekişmesi için çaba sarf edeceklerini belirterek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunana Aygün, Batı zihniyetinin bu topraklarda Osmanlıdan bu yana toplumları din, mezhep, dil, mezhep ve benzeri senaryolar ile bölmeye parçalamaya çalıştıklarını, bu coğrafyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden dizayn etmek için bölgeyi bir kaosa ve ölüme sürüklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği Dünya 5’ten büyüktür sözüne vurgu yaparak Dünyanın Birleşmiş Milletlerin 5 daimi üyesinin insafına bırakılmasının toplumlara ve ülkelere özlenen adalet ve barışı getirmeyeceğinin altını çizdi.

 

Cemiyetlerine yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet başkanı M. Halit Solhan ise Milletvekili Aygün’ün sözlerine atfen, batının ülkede yaşayan toplumları birbirine düşürmek isteme çabasını boşa çıkarmak için siyasetçilere büyük işler düştüğünü belirterek, provokatif olayların önüne geçmek için yaşanan olayların sorumlusu suçlusu gibi tüm bölge halkının görülmemesi için özellikle batı illerindeki siyasetçilerin ve STK’lerin doğuda yaşayan insanları kendi toplumlarına iyi anlatması gerektiğini söyledi.

 

Kocaeli ve Kızıltepe Ak Parti heyeti Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetinden ayrıldıktan sonra Kızıltepe Emniyet Müdürlüğünü Ziyaret ederek Emniyet müdürü Aykut Çetinkaya ile bir süre görüştükten sonra, Kızıltepe şehit yakınları ve korucular derneğini, ardından, Eğitim Bir Sen Kızıltepe temsilciliğini ziyaret ettikten sonra son olarak Ak parti Kızıltepe ilçe başkanlığını ziyaret ederek burada ilçe başkanı Murat Durgan, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik kolları teşkilatı ile partililerle bir araya geldiler.

 

Mardin Merkez Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde 4 heyet şeklinde ziyaretlerde bulunan Ak Parti Kocaeli heyeti gün bitiminde Ak parti Mardin il başkanlığınca düzenlenen ve özellikle Nusaybin ilçesi olmak üzere diğer ilçe ve yerleşim alanlarından terör nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda kalan mağdur olan vatandaşlar, şehit aileleri, gaziler, STK temsilcileri, kanaat önderleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, il ve ilçe teşkilatlarımız katıldığı iftar programına katıldılar.

 

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Mardin’e bir TIR dolusu temizlik maddesi ürünleri, 3 bin civarında özellikle çocuklar için giyim fişleri, 30 ton evsel malzemeler, 4 bin 500 gıda kolisi, 3 bin 500 ayakkabı, vantilatörler, 300 civarında buzdolabı, yatak, ayrıca TEOG sınavında dereceye giren 250 öğrenciye bisiklet ve bunun yanında 5. Sınıf öğrencilerine de 250 bisiklet olmak üzere toplam 500 bisiklet gönderildiği açıklandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 17:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER