banner113

Mardin Büyükşehir Ve Kızıltepe Belediyeleri Kızıltepe Halkı İle İstişare Toplantısı Yaptı

Mardin Büyükşehir ve Kızıltepe belediyeleri tarafından Kızıltepe İlçesi’nde düzenlenen istişare toplantısında yurttaşlarla bir araya gelindi.

Mardin Büyükşehir Ve Kızıltepe Belediyeleri Kızıltepe Halkı İle İstişare Toplantısı Yaptı
 İlçe sorunlarının dile getirildiği toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, belediyeciliğin bir ekip ruhu olduğunu ve her zaman bu ruhla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir ve Kızıltepe belediyeleri tarafından Kızıltepe İlçesi Koçhisar Mahallesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi’nde istişare toplantısı düzenlenerek yurttaşlarla bir araya gelindi. Kızıltepe Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, MARSU Genel Müdürü Dr. Ethem Şahin, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası, Leyla Salman, Büyükşehir Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Ece, MARSU Genel Müdür Yardımcısı Baran İlhan, DBP ve HDP Kızıltepe ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları İsmail Ası ve Leyla Salman’ın divanlığında gerçekleşti. Toplantının amacına ilişkin yapılan kısa bir konuşmanın ardından toplantı, Kızıltepe Belediyesinin çalışma faaliyetlerini gösteren slayt gösteriminin yapılması ile devam etti. Slayt gösteriminin sonunda toplantıya katılan yurttaşlar ilçede yaşanan sorunları dile getirerek çözüm önerileri sundu.

Yurttaşların ilçe sorunlarını belirtmelerinin ardından söz alan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, kendilerini ne kadar işin içinde ya da işten ayrı görürlerse görsün aslında yurttaşların kendilerine yönelik yapmış oldukları eleştirilerin haklı olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Belediyeyi asıl önemli kılan ve belediyeciliğin ilerlemesini sağlayan da bu ekip ruhu olduğunu kaydeden Zirek, “Fakat şunu da belirtmek isteriz ki bizim nasıl büyükşehir olduğumuz hiçbir zaman unutulmamalıdır. Şöyle açıklık getirmek gerekirse bir kişi kendi evini kurmadan, onu düzene sokmadan o evin içinde bir çalışma yapamaz. Sizlerde biliyorsunuz ki bizler bu konuyu açmada yetersiz kaldık. Yani bizler belediyeyi büyük bir borç altında aldığımız gibi aynı zaman da sadece bir yıl boyunca birimlerimizi kurmaya çalıştık. Bu birimleri kurarken de onların tüm ihtiyaçlarını baştan aşağı tamamlamak zorundaydık. Çünkü hizmet götürmek için güçlü ve tecrübeli bir kadro ile çalışmak gerekiyordu.  Bir daha belirtmek isterim ki bunları anlatırken sizin yapmış olduğunuz eleştirileri boşa çıkarmak için anlatmıyorum. Aksine tüm eleştirileriniz yerine ve haklı olan eleştirilerdir. Sadece bir açıklık getirmek mahiyetinde bunları söylemek istedim” dedi.

“Eksikliklere rağmen hemen hemen elimizin değmediği nokta kalmadı”

Zirek, konuşmasının devamında Mardin’in büyükşehir statüsüne kavuşması ile belediyenin hizmet alanının da genişlediğinin altını çizerek “Sizlerde biliyorsunuz ki 70 yıldır kurulu olan köyler var ve bu köylere hiçbir şekilde hizmet götürülmemiş. İnanın bu köyleri bir iki yılda tamamlarız desek doğru yapmış olamayız.  Ve inanın enerjimizin çoğunu da bu köylere verdik. Yeni sondaj kuyuları, halk evleri, yollar, su kanalları ile hemen hemen elimizin değmediği köy kalmadı. Yani ufakta olsa bir yıl içinde imkânlar dâhilinde tüm köylere ulaşmaya çalıştık. Evet, trafik, yol, çevre düzenlemesi gibi eleştiriler geldi. Bizler bunların hepsini not aldık. Bunlar için çalışmalara başlayacağız ” şeklinde konuştu. Sözlerinin sonunda Kızıltepe’nin önemine de vurgu yapan Zirek, Kızıltepe’nin nüfus bağlamında birçok kenti geçtiğini, kendilerinin de eleştirileri dikkate alarak birlikte bir ekip ruhu ile çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

“İçinde bulunduğumuz sürecinde çalışmaları etkilediğini unutmamak gerekir”

Toplantıda konuşan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası ise toplantının daha önce yapılması gerektiğini bu konuda geç kaldıklarını için yurttaşlardan özür dileyerek sözlerine başladı. Ası, toplantıda yurttaşların dile getirdiği eksikliklere de dikkat çekerek “Bu toplantı sayesinde bizim daha önce bildiklerimizin yanı sıra bilmediklerimizde ortaya çıktı. Bizler bunları da tek tek not aldık ve giderilmeleri konusunda çalışma başlatacağız. Bu toplantı sayesinde bizim önümüz açıldığı gibi bundan emin olun bu şekilde toplantıları artık sık sık belli bir program ve düzen çerçevesinde yapacağız” şeklinde konuştu. Bölgede yaşanan çatışmalı ortamdan kaynaklı da kimi işlerinin aksadığının altını çizen Ası, sözlerini “Şuan hepiniz bulunduğumuz sürecin farkındasınız. Bunu kabul etmek gerekir ki istesek de istemesek de bizler kendimizi bunun içinde görmekteyiz. Sadece bir buçuk yıl içinde üç seçimden geçtik ve şuan dördüncü seçimi yaşamaktayız. Her ne kadar bunların bizim işimizle alakası ne olduğunu belirtsek de bunlar bizim işimizde aksaklıklara neden olmaktadır” şeklinde sürdürdü.

“Hizmet alanının genişliğinden dolayı da aksaklıklar yaşanmaktadır”

Ası, son olarak yaşanan kimi hizmet eksikliklerini de “ Kızıltepe ilçesi yüzden fazla köye sahiptir. Gerçekten her köye yetişme konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Kimi köylere olan uzaklık 50 km’yi bile geçmektedir. Ve bizler bu köylere sadece bir mucur kamyon gönderdiğimiz zaman gidiş geliş dört saati geçmektedir. Hal bu olunca da gün bitiyor hizmet sınırlı kalıyor. Bunun yanı sıra kimi köylere de gittiğimiz zaman o köyde günlerce hatta haftalarca kalmak zorunda kalıyoruz. Bu durumda da bizler diğer köylere geç gitmek zorunda kalıyoruz. Yani şunu belirtmek isterim ki evet eksiklikler vardır. Ama bizler kalkıp yaşanan eksiklikleri bir iki yılda bitireceğimizi söyleyemeyiz. İnanın bunları bitirmede on yıl bile yetmez. Arkadaşların eleştirisi bizim için bir onurdur. Bizler hizmet etmeye mecburuz. Çünkü bu para sizin paranızdır. Fakat imkânlarımız neyse bizler ona göre çalışmak zorundayız” şeklinde ifade etti.

“Bu ilçede sorun ne olursa olsun bunun birinci sorumlusu bizleriz”

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman’da tek amaçlarının halka hizmet olduğunu dile getirerek “Bu ilçede bir kadın ölürse, bir hırsızlık olursa ya da burada biri açsa sorumlusu her zaman biziz. Yani sorun ne olursa olsun birinci sorumlu biziz. Evet, halkımızın bizden çok şey istemediklerini bizleri sadece kendi aralarında görmek istediklerinin farkındayız. Bizlerde bu eksikliği gördük ve ben bir eş başkan olarak bu konuda özür diliyor yaşanan eksiklikleri de en kısa zaman da imkânlar dâhilinde çözeceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 23:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER