banner113

Kurdi-Der Kızıltepe’de Anadilde Eğitim İçin Basın Açıklaması Yaptı

KURDİ-DER Kızıltepe Şubesi, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyüş gerçekleştirerek ana dilde eğitim talebinde bulundu.

Kurdi-Der Kızıltepe’de Anadilde Eğitim İçin Basın Açıklaması Yaptı

Mardin Kızıltepe ilçesinde ana dilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve okul boykotuna destek verme amacıyla basın açıklaması yapıldı. KURDİ-DER Kızıltepe ilçe temsilciği önünde bir araya gelen aralarında Kızıltepe Belediye Eş Başkanları, DBP, HDP ilçe örgütü, Eğitim sen Kızıltepe Şubesi, Sivil toplum örgütleri, öğrenci ve velilerin bulunduğu kitle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürüyüş boyunca Em per werdehıya bı zaman nê kurdî dıxwazın” pankartı taşıyan kitle sık sık "Bê ziman jîyan nabe",  "Zimanime rûmeta me ye", "Zimaneme hebûna me ye" sloganları attı.

Yapılan yürüyüşün ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan KURDİ-DER Kızıltepe Şube Eş başkanı İbrahim Xalil Efe, “Dil Ulusların ilk ve canlı şahididir. Dilini kaybeden bir ulus, varlığını da kaybetmiş olur. Bir dilin gelişimi için en önemli faktör o dilde eğitimin yapılmasıdır. Ana Dilde Eğittim, bütün halklar için en temel meşru haktır. Kürtler 90 yıldır bu haklardan yoksun bırakılmıştır. Varlığımız için, kimliğimiz için ve onurumuz için Ana Dilde Eğitim hakkımız için 28 Eylülden itibaren, resmi okulları bir haftalığına boykot ediyoruz”. dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 18:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER