banner113

Kızıltepe'de Sokak ve cadde isimleri değiştirildi

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe'ye bağlı yaklaşık 100 köye Kürtçe isimlerinin yer aldığı tabelalar yerleştirirken daha önce Kızıltepe merkezdeki bazı sokak ve cadde isimlerini de değiştirerek yeni isimlerini Kürtçe bir şekilde yazılan tabelaları yerleştirdi.

Kızıltepe'de Sokak ve cadde isimleri değiştirildi
Türk, önümüzdeki dönemde geri kalan köy, mezra, cadde ve sokak isimlerinin de Kürtçe yazılarak gerçek isimlerine kavuşturacaklarını söyledi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Kızıltepe'ye bağlı yaklaşık 100 köye Kürtçe isimlerinin yer aldığı tabelalar yerleştirirken daha önce Kızıltepe merkezde Kazım Karabekir olarak geçen cadde Yakup Yontan, 806’cı sokak Selman Doğru, Tandoğan Caddesi Hozan Hemido ve Ali Ertaş Caddesi Musa Anter olarak değiştirilerek tabelalarını astı. Çalışma hakkında bilgi veren Kızıltepe Belediyesi Başkanı Ferhan Türk, çalışmalarının yaklaşık 3 aydır yapıldığını belirterek çalışmaya ilişkin Kızıltepe çevre köylerine ait Kürtçe yol haritası yaptıklarnı söyledi. Türk, bölgenin Kürt nüfusuna da dikkat çekerek “Daha sonra çıkan yasa ile beraber köylerin Türkçe isimlerinin yanında Kürtçe isim bulunan tabelalar hazırlamak oldu. şuana kadar yaklaşık 100 köyün adını Kürtçe olarakta yazdık. Bu şekilde bir çalışma yapmamızın nedeni ise artık insanlarımızın gittiği yeri bilmesi içindir. Çünkü burda yaşayan insanlar köylerin sadece Kürtçe isimlerini biliyorlar. Türkçe isimleri görünce nereye gittiklerini bile bazen şaşırıyorlar. Bu çalışma ile beraber insanlar daha rahat bir şekilde istedikleri yere gidebilecekler” dedi.

“Sokak ve Cadde isimleri değiştirilerek yeni isimlerine kavuştu”

Sözlerinin devamında Kızıltepe Merkezde bulunan bazı cadde ve sokak isimlerini de değiştirdiklerinin vurgulayan Türk, bazı sokak ve cadde isimlerininde daha önceki isimlerinin değiştirilip yerine yeni isimlerinin Kürtçe olarak asıldığını söyledi. Türk sözlerinin sonunda bu çalışmaların gelecek olan Belediye yönetimi döneminde de devam edeceğini vurgulayarak BDP Eş Başkan adaylarının bu konuda kendi yanlarında olduğunu söyledi. Türk, değiştirilen cadde ve sokak isimlerini şu şekilde belirtti :

Kazım Karabekir- Yakup Yontan

806’cı sokak-Selman Doğru

Tandoğan Caddesi-Hozan Hemido

Ali Ertaş Caddesi-Musa Anter caddesi olarak değiştirildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 10:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER