Kızıltepe'de, Lise Öğretmenleri 1 Ton El Dezenfektanı Ve 240 Ton Genel Dezenfektan Üretti

Kızıltepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Koronavirüs ile mücadele kapsamında kimya öğretmenleri 1 ton el dezenfektanı ve 240 ton genel dezenfektan üretimi gerçekleştirdiler.

Kızıltepe'de, Lise Öğretmenleri 1 Ton El Dezenfektanı Ve 240 Ton Genel Dezenfektan Üretti
Kızıltepe Fen lisesi koordinatörlüğünde,Kiziltepe Furkan Doğan Kiz Aih Lisesinde temizlik ve hijyen malzemeleri üreten Kızıltepe'de görev yapan kimya öğretmenleri tarafından ilçenin dezenfektan talebini karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği kararla Kızıltepe’de görev yapan kimya öğretmenlerininde  içinde olduğu Türkiye genelindeki birçok Lisede dezenfektan üretimine geçildi.


Kızıltepe Fen lisesi koordinatörlüğünde Kızıltepe görev yapan kimya  öğretmenleri tarafından ve Belediye ve Kamu kurumlarında kullanılmak üzere , 1 ton el dezenfektanı ve 240 ton genel dezenfektan üretimi yapıldı.Kimya  öğretmenleri tarafından tarafından üretilerek okul ve kurumlara gönderilen hijyen solüsyonu, tuvalet, depo ve bahçe gibi alanlarda ortam temizliği için kullanılıyor.

Kiziltepe Furkan Doğan Kiz Aih Lisesini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ASLAN yapmış olduğu açıklamada;" Kızıltepe Kaymakamı ve Bld. Bşk. V. Sayın Hüseyin ÇAM öncülüğünde  Belediye ve Kamu kurumlarında kullanılmak üzere , kimya öğretmenlerimiz tarafından 1 ton el dezenfektanı ve 240 ton genel dezenfektan üretimi yapıldı.Okullarımıza ve  bütün kamu kurumlarınde kullanılmak üzere  dezenfektan üretimi yaptığımız için mutluyuz. Katkılarından dolayı bütün mazeme ve ilaçları temin eden Kızıltepe Kaymakamı ve Bld. Bşk. V. Sayın Hüseyin ÇAM’a ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 17:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER