Kızıltepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Kızıltepe Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Aday öğretmenler yemin etti.

Kızıltepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Kızıltepe Belediyesi'nin organize ettiği ve Kızıltepe’de görev yapan bütün öğretmenlerin davetli olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü Programında eğitim camiası bir araya geldi.

İlçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde bulunan idareci ve öğretmenlerin katıldığı Programa, Kızıltepe Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer ve Eşi Filiz Yüzer ile davetliler katıldı. Öğretmenlerin gününü kutlayan Yüzer, emekli öğretmen Mehmet Ali Ege’ye eğitime katkılarından dolayı hizmet belgesini takdim etti.

Programda günün anlam ve önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az bütün öğretmenlerin gününü kutladı.  Bugün öğretmen olmanın gurur ve sevincini bir kez daha yaşamaktayız diyen Az, “Öğretmenler günü öğretmenlik mesleğini yapan tüm öğretmenlerimizi onurlandırmak, onların hizmetlerine karşı unutulmadıklarını göstermek adına düzenlenen bir program. Bu anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerini başöğretmenlik olarak kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edilmektedir. Tarihimizin en eski dönemlerinden itibaren cumhuriyetin kuruluşuna kadar cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar öğretmenlere değer verilmiş ve öğretmenlerimizde bu değere karşılık her zaman için gerekli görev ve sorumluluklarını yerine getirmiştir.” dedi.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Çiçekli Mahallesi (köyü) öğretmeni Bilge Ünlü, bugünün fedakar öğretmenlerin hatırlatma ve kıymetlerini yad etme günü olduğunu söyledi.

Ünlü, “Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ile ilgili unsurları etkilemektedir. Eğitim artık duran bir süreç olmaktan çıkmış sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir.” dedi.

Milli eğitim camiasına yaptığı katkılardan dolayı öğretmenler adına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az tarafından Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer plaket takdim edildiği Programda Anafartalar Ortaokulu müzik öğretmeni Mehmet Çağrı Koç’un şiiri eşliğinde ilçedeki aday öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi. Yüzer, öğretmen adaylarına günün anısına hediye birer verdi.

Proğramın son bölümünde TRT halk müziği sanatçısı Münevver Özdemir tarafından programa katılan öğretmen ve konuklara sevilen türküler seslendirildi. Birbirinden güzel şarkılarla programa renk katan Münevver Özdemir, “Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sayın kaymakamımıza da ben sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ederim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 00:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER