banner113

Kızıltepe STK İle Almanya UETD Arası İşbirliği Kararı

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İle kısa adı UETD olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Olan Sivil Toplum İlişkileri alanında işbirliği yapılması kararı verildi.

Kızıltepe STK İle Almanya UETD Arası İşbirliği Kararı

Konuyla İlgili yazılı bir açıklama yapan Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter şöyle dedi.

“ Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Sivil Toplum İlişkileri Başkanı Fahrettin Kılıçaslan’ın bizi ziyaret etti. Almanya’dan gelen misafirlerimiz Kızıltepe’deki STK Platformu faaliyetleri takip etmişler. Kızıltepe STK Platformunu yakından tanımak, ikili ilişkiler kurmak ve sivil toplum alanında işbirliği yapmak için Almanya’dan Kızıltepe’ye gelen misafirimize Platformumuzun Kuruluş amacı ve sivil toplum alanında yaptığımız faaliyetlerle ilgili bilgi verdik. Üç günlük ziyaret süresince konuk başkanımızla karşılıklı fikir alıverişinde bulunduk. Önümüzdeki süreçte sivil toplum alanında yapılabilecek iş birliği konusunda ortak çalışma alanları geliştirerek karşılıklı ziyaretler gerçekleştirme kararı aldık. Daha sonra Platform heyetimizle Konuk Başkan Fahrettin Kılıçaslan ile birlikte Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Büyük Şehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk ve son olarak Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i ziyaretlerde bulunduk. Yapılacak iş birliğiyle ilgili Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Kızıltepe Kaymakamımıza bilgi verdik. “ dedi.

 

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Sivil Toplum ilişkiler Başkanı Fahrettin Kılıçaslan ise yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu.

“ ziyaret çok verimli geçti. Kızıltepe STK Platformu ile yapılacak işbirliği çerçevesinde karşılıklı yapacağımız ziyaretlerin amacı insanlarımızın birbirlerini tanımalarını sağlamak ve sevgi köprüsünü kurmaktır. Bu çerçevede gelişecek iş birliği sayesinde inanıyoruz ki birbirini tanımayan insanlarımız varsa önyargıları yerine pozitif bakış açısıyla dayanışma ve kaynaşma ortamına dönüşecektir.  Üç günlük Mardin ziyaretim süresince  yalnız bırakmayan bölge insanımızın  samimi sıcak misafir perverliğini esirgemeyen Kızıltepe STK Platformuna, İşbirliği Projemize destek veren Mardin Valisi Sayın Dr. Ahmet Cengiz’e Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ve  Kızıltepe Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş’e teşekkür ediyorum “  şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 00:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER