banner113

Kızıltepe de Kutlu Doğum Siyer Sınavı Yapıldı

Kutlu Doğum Siyer Sınavı, 1.kategori 18 yaş ve üstü 2. Kategori 10-14 yaş arası 3. Kategori ise 10-13 yaş arası olmak üzere 3 kategoride yapıldı.

Kızıltepe de Kutlu Doğum Siyer Sınavı Yapıldı
Sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 adet kitapçıkta bulunan sorular çözüldü. 1.kategori sınav soruları, Muhammed Emin Yıldırımın hocanın “Sufe meclisleri siyer dersleri” kitabı (siyer yayıncılık); 2.ve 3. kategori sınav soruları ise Muhammed Ali Gönül Hoca’nın “Sevgili Peygamberimiz” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlandı. Kızıltepe’de umre ödüllü kutlu doğum siyer sınavına İbrahim Özmen imam hatip ortaokulunu ve 23 Nisan ilkokulunda sınava giren adaylar sınav bitiminde İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunarak sınavın çok güzel geçtiğini bunun dışında meal ve fıkıh gibi sınavlarının yapılması temennisinde bulundular.

Sınava katılan bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Salih Akay, HZ. Muhammed(s.a.v) mi sevmek ve onun gibi yaşamak için ilk önce onu tanımamız gerektiğini söyledi. Akay, “ Bize bu gibi değerli sınavları hazırlayan bunda emeği geçenlere Allah razı olsun. Bu sınavın en büyük amacı peygamberimiz (s.a.v)’i tanımak onu sevmek onun gibi yaşamaktır. İlk önce onu sevmek onun gibi yaşamak için ilk önce onu bilmek ve tanımaktır. Bu da siyer kitaplarını daha çok okumak bu vesileyle yani siyer sınavı derken peygamberimiz (s.a.v) Allah’u Teâlâ onun hakkında biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik hiç şüphesiz sen büyük bir ahlak üzeresin yüce Allahın hakkında söylediği büyük peygamber H.z Muhammed s.a.v.dir. Bunu gibi hayırlı sınavların çoğaltılması daha iyidir. Örneğin siyer sınavından sonra kuranı kerim meal sınavı yarışması olabilir. Fıkıh dalında olabilir. Sınava katılan tüm katılımcılara da başarılar diliyorum.” Temennisinde bulundu
Sınav kitabını okuyup sınava girmesinin kendi adına bir umre yapmış gibi olduğunu belirten Eğitimci Ahmet Memiş, ise “Sorular çok güzel geçti. Bu organizasyonu yapan arkadaşlardan Allah razı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Peygamberimiz son derece açıklayıcı ve tanıtıcı özellikleri vardı soruların. Genelde bilgiye dayalı sorulardı. Çok iyi yapabilmek için kitabı çok iyi okumak gerekiyordu.3’e yakın defa okuduğumu söyleyebilirim. İyi de geçti. İnşallah umuyoruz. Soruların hepsine yanıt vermeye çalıştım. Ancak kaç tanesinin doğru olabileceğini bilmiyorum.95 ten yukarı düşünüyorum. Allah bizi yanıltmasın. Tekrar emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah sınava girenleri de Muvaffak etsin. Umreyle kavuştursun. Gerçi ben şunu da diyorum. O kitabı okumak umre için emek vermek bir umreye gitmek kadar önemlidir diye düşünüyorum. Ben kendi adıma umre yapmış gibi oldum. Teşekkür ediyorum.” Dedi.

Minik adaylardan Furkan Yalçın ise, “ Sınav çok güzel ve kolay geçti Bunu yapan ve düşünen herkese için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Soruların hepsini çözdüm ve güzel geçti. İnşallah umre ödülünü kazanırım.” Dileğinde bulundu.
Mehmet Sadık Mecit, “Sınav çok iyi geçti. Kitabı 1 defa okudum ve soruların hepsini çözdüm.”
Ahmet Emre Arasan, “Sınav kolay geçti.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 21:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER