banner113

Kızıltepe Belediyesi Kadın Kurulu çalışmaları değerlendirdi

Kızıltepe Belediyesi Kadın Meclis üyeleri ve kadın çalışanları, kadınların sorunlarının çözümü için belediye meclis odasında toplantı gerçekleştirdi.

Kızıltepe Belediyesi Kadın Kurulu çalışmaları değerlendirdi

Kızıltepe Belediyesi meclis odasında yapılan toplantıya, Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Leyla Salman, kadın meclis üyeleri ve belediye kadın çalışanları katıldı.

Kadın Kurul toplantısında, belediyenin yaptığı çalışmaların yanı sıra, Kızıltepe’deki kadınların yaşadığı sorunlar değerlendirilerek neler yapabileceği tartışıldı.

Kurulda bir konuşma yapan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Leyla Salman,kadınların yerel hizmetlerde ve yaşamın her alanında daha aktif bir güç olması gerektiğini belirtti. Belediye olarak cinsiyet özgürlükçü perspektifle çalışmalara yaklaştıklarını belirten Salman, kadın çalışmalarını belirlerken, sadece kadınlara dönük çalışmaları değil, aynı zamanda kadını yaşama, eğitim, kültür ve istihdam alanına ne ölçüde karabildiğimize de bakmak gerekir.

Kadın istihdamına dönük mevcut projelerimizi geliştirerek artırmak zurundayız, çalışmaları bu yönde güçlendirmek gerektiğini dile getiren Salman,”Belediyenin eşitlik komisyonuyla birlikte çalışmak amacıyla, her çalışmada yer alan kadın personelleri temsilen bir kadın masası oluşturduk. Kadın birimi belediyede çalışan kadınların sorunlarından, kadınlara dönük yapılacak projelere kadar birçok alanda görevlendirildi.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER