banner113

Kızılay Derneği Kızıltepe Şubesi Kuruldu.

Türk Kızılayı Derneği Kızıltepe şubesi yapılan genel kurul ile kuruldu. Kurulda şube başkanlığına Mehmet Timurağaoğlu getirildi.

Kızılay Derneği Kızıltepe Şubesi Kuruldu.

Mardin’de teşkilatlanmaya giden Türk Kızılayı, Mardin merkez Artuklu ilçesi ile Nusaybin ve Midyat ilçe şubelerinin kurulmasının ardından Kızıltepe ilçesinde de yapılan genel kurul ile kuruluşunu tamamladı. İlk etapta 51 delegesi olan Türk Kızılayı Derneği Kızıltepe şubesinin ilk genel kurulunda başkanlığa Mehmet Timurağaoğlu getirildi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda ve tek liste ile yapılan genel kurulun divan başkanlığını İlçe müftüsü Masum Taşçı yaptı. Taşçı, kurulda yaptığı açıklamada, “Nusaybin, Şırnak gibi bölgedeki çevre il-ilçelerden ve Suriye’den gelen çok sayıda mağdur ve ihtiyaç sahibi kardeşimizin zor şartlar altında yaşadığı dönemlerde bir çok kapıyı, yardım kuruluşlarını, yardımseverleri, iş adamlarımızı, zenginlerimizi gezdik ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık, bunu daha organize ve tek elden yapmak için Kızıltepe’de Türk Kızılayı derneğini kurma kararı alarak ilk genel kurulumuzu yaparak 3 yıl görev yapacak Mehmet Timurağaoğlu başkanlığındaki yönetimi oluşturduk.” Açıklamalarına yer verdi.

Türk Kızılayı Derneği Kızıltepe şubesi başkanlığına seçilen Mehmet Timurağaoğlu’da teşekkür konuşmasında, “Üye ve yönetimdeki arkadaşlarımız ile beraber bu yükün altına girdik, her ihtiyaç sahibine ulşamak için gece gündüz çalışmamız gerekir. İhtiyaç sahiplerinin gıda-giyim gibi, Barınma evi, Aş evi gibi ihtiyaçların giderilmesi için, Başarılı öğrencilere burs vermek için girişimlerimiz olacak. Birlikte geliştireceğimiz projeler ile Kızıltepe için neler yapacağımızı değerlendireceğiz. Kızıltepemize en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüz ile birlikte çalışacağız. Acil olarak ilk önce Dernek için bir yer açacağız.”

Yapılan ilk genel kurulda Türk Kızılayı Derneği Kızıltepe şubesi başkanlığına Mehmet Timurağaoğlu seçilirken başkan yardımcılığına Masum Taşçı, yönetim kurulu üyeliklerine ise Musa Çetintaş, Abdulkadir Kurtuluş ve Mehmet Salih Özgün getirildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 22:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER