banner113

Katliamda Yaşamını Yitiren Kızıltepeli Gençler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suruç'ta saldırı sonucu yaşamını yitiren Kızıltepeli Murat Yurtgül ile Emrullah Akhamur, binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Katliamda Yaşamını Yitiren Kızıltepeli Gençler Son Yolculuğuna Uğurlandı
Suruç'ta Kobanê'nin yeniden inşası için bulunan SGDF'li gençlerin açıklama yaptıkları sırada uğradıkları bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Kızıltepe'de  binlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı.

Belediye morgundan  konvoy eşliğinde alınan Yurtgül ve Akhamur’un cenazeleri, defnedilmek üzere ailelerinin ikamet ettiği Kızıltepe'ye getirildi. Cenazelerin karşılanması sırasında DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, HDP Mardin Milletvekilleri Enise Güneyli, Erol Dora, Gülser Yıldırım, MEYADER, Barış Anneleri, KJA, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Büyükşehir Daire Başkanları, DBP’li Mardin bölge belediye eş başkanları ile on binlerce kişi hazır bulundu.
Yurtgül ve Akhamur’un cenazeleri daha sonra son bir defa baba ocağına götürüldü. Baba ocağından alınan Yurtgül ve Akhamur’un cenazeleri ardından Atatürk Mahallesinde bulunan mezarlığa omuzlara alınarak yürüyüş halinde götürüldü.


Yapılan konuşmalar ve dini vecibelerin ardından Yurtgül ve Akhamur, sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 22:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER