banner113

HÜDA PAR'dan Mardin'de iftar programı

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel’in de katılımıyla yaklaşık 3 bin kişiye iftar verdi.

HÜDA PAR'dan Mardin'de iftar programı
HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bahattin Temel’in de katılımıyla Kızıltepe’deki bir düğün salonunda yaklaşık 3 bin kişiye iftar verdi.

İftar programına siyasi parti temsilcileri, bölge alimleri, kanaat önderleri, ulusal ve yerel basın temsilciler,  kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Gelen misafirler, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman ile ilçe teşkilat başkanı Burhan Aydın ve partililer tarafından kapıda karşılandı.

Program Mehmet Sıddık Aydın’ın okuduğu Mevlidi Şerifinin ardından İbrahim Bahadır’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra selamla konuşmasını yapan İl başkanı Şeyhmus Akman iştirak ettikleri için tüm misafirlere teşekkür etti.

İl Başkanın Akman’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel Ramazan ayının son 10 gününün itikafla geçirilmesini tavsiye etti.

Temel, “Mübarek Ramazan ayının yarısını geçmiş bulunuyoruz. Muhakkak herkes şimdiye kadar hesabını yapmıştır geçen bir yıl içerisinde ne yaptım? Yaptıklarımdan Allah-u Teâla memnun mu değil mi? Şuan ölürsem Rabbimin huzuruna gittiğimde ak bir yüzle mi çıkacağım, yoksa Allah muhafaza problemli bir şekilde mi gideceğim, bunun hesabını iyi yapmamız lazım. Özellikle mübarek Kadir gecesinin de bulunduğu Peygamber Efendimizin methettiği Mübarek Ramazan ayının son 10 gününü Allah rızası için iyi değerlendirelim.” dedi.

“Aile bozulunca toplumda bozulur.”

“Peygamber Efendimiz (sav)’in “Herkes çobandır ve sürüsünden mesuldür” hadis-i şerifini hatırlatan Temel, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Her birimiz kendi ailemizden akrabalarımızdan komşularımızdan sorumluyuz. Dolayısıyla bu yozlaşmaya karşı etrafımızı kuşatan çocuk çoluğumuzu bu hayata sürükleyen yozlaşmaya karşı ciddi bir tedbir almalıyız. Eğer tedbir alamasak emin olun birkaç yıl sonra çocuklarımız bizden alınacak. Ne onlar bizi nede biz onları tanımayacağız. Aile bozulunca toplumda bozulur.” diye belirtti.

“Tarih boyunca toplumları bir araya getiren birleştiren İslam sancağıdır”

İslam dışında başka bir reçetenin aranmasının beyhude olduğuna vurgu yapan Temel, “Eğer hayırlı, selamatli bir toplum istiyorsak herkes kardeşçe bir arada yaşamlarını sürdürmesi için hepimiz beraber bu işe el atmalıyız. İlk önce nefsimizden, çoluk çocuğumuzdan başlamak suretiyle Müslüman bir toplumu oluşturmalıyız. Emin olun İslamî bir toplum oluşmadıkça, Allah ve Resulünün emrettikleri aramızda hakem olmadıkça birbirimizle geçinemeyiz. Hep birbirimizi itekleyeceğiz. Tarih boyunca toplumları bir araya getiren birleştiren kardeş yapan İslam sancağıdır, hepimizi bir araya getiren odur. Onun dışında başka reçeteleri aramak beyhudedir. Bugüne kadar hep gördük ve yaşadık. Bir daha bunları tecrübe etmeye, başka reçeteleri aramaya gerek yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Yanlış icraat ve uygulamalar neticesinde şuan coğrafyamız kan ağlıyor”

Dünya ve ahireti kazanmanın tek yolunun İslam’ı sahiplenmekle olacağına dikkat çeken Temel, “Yanlış icraatların, teşhislerin ve uygulamaların neticesinde şuan coğrafyamız kan ağlıyor, İslam ümmeti kan ağlıyor, her taraf kan ağlıyor. Her tarafta bombalar patlıyor. Bizim coğrafyamızda evlerimizin önünde bombalar patlıyor evlerimiz harab oluyor çocuklarımız öldürülüyor İslam coğrafyası da keza aynı esareti, aynı zulmü, aynı mezalimi yaşamaktadır. Ama size teminat veriyorum eğer biz İslam’ı sahiplenirsek hem dünyayı hem ahireti kazanmış olacağız.” diye konuştu.

“Batı paramızla ürettikleri bombaları başımıza yağdırıyor”

Müslümanların batılıların oyunlarına karşı uyanmaları gerektiğini vurgulayan temel konuşmasını şöyle bitirdi:
“Batılılar, yer altı ve yeryüzü kaynaklarımızı sömürerek kendilerine o maddeye dayalı medeniyeti inşa ettiler. Bizim paralarımız ve zenginliklerimizle bombaları, füzeleri üretip başımıza yağdırıyorlar. Kardeşlerim; uyanmalıyız, kendimizi silkeleyip kendimize gelmeliyiz. Hiç bir ayrım gözetmeksizin kardeş olmalıyız. Bu toplum helake doğru sürüklenip gidiyor. Eğer bu toplum helak olursa bundan hepimiz sorumlu olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 17:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER