banner113

HDP Kızıltepe belediye eş başkan adayları basın mensupları ile bir araya geldi.

31Mart yerel seçimlerine günler kala siyasi partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor.

HDP Kızıltepe belediye eş başkan adayları basın mensupları ile bir araya geldi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kızıltepe belediye eş başkan adayı Nülifer Elik Yılmaz ile Salih Kuday Seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundular. Eş başkanlar 1 Nisan’da Halkın iradesi yeniden Kızıltepe belediyesinde tecelli edileceğini belirttiler.

"HDP Belediyelerinin hiç birinde yolsuzluk tespit edilmedi"

Sohbet şeklinde geçen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan eş başkanlar Kızıltepenin sorun ve sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Belediye ye kayyım atanması ile ilgili olarak konuşan Salih Kuday, HDP belediyelerinin Mülkiye Müfettişleri tarafından sürekli denetlendiğini ve Kızıltepe Belediye başkanı İsmail Asi döneminde Belediyenin bir yılda 8 defa müfettişler tarafından denetlendiği halde herhangi bir yolsuzluk tespit edilemediğini belirterek, “Kayyımın asıl amacı halkın iradesine ipotek koymaktır. Hazırladığımız projelerin yanı sıra aslında ilk projemiz gasp edilen halkın iradesini 31  Mart’ta tekrar halka iade etmektir. 1 Nisan, 2 Nisan da kayyım atanır atanmaz o farklı bir olaydır. Hiçbir siyasi partiye bir ideolojiye kayyım bir kazanç getirmez. Şimdiye kadar dünyada hiçbir ülkede bu kadar belediye siyasi amaçlarla kayyım atanmadı. Ve kayyım atandıktan sonra kayyımların yaptıkları çalışmaları görüyoruz. 2014 Yılında % 63 oy aldık 31 Mart’ta eğer % 75 bile alsak kalan kısmını niye almadık diye kendimizi sorgulamamız lazım. Bize oy vermeyen yüzde 25’in neden bize oy vermediği konusunda kendimizi gözden geçireceğiz. Çünkü normalinde % 100 almamız lazım, şu anda halkın her kesiminden bir tepki var kimse kayyımdan memnun değil yolların hali ortada. Halkın Belediyesinin hali ortada emniyete giderken bile kadar baskı yok değil, Turnikeleri yüksek duvarları görünce için sızlıyor. Halkın kurumu halktan tamamen izole edilmiş.” Şeklinde konuşan Kuday, döşenen su boruları ile ilgili olarak da bu projenin 3.5 yıl önce hazırlanmış bir proje olduğunu ve bugüne kadar hayata geçirmeyip seçimlere kısa bir zaman önce yapılmasının tesadüfi olmadığını ve bunu bir seçim aracı olarak kullanıldığını ileri sürdü.

"Yüzde 75-80 oy bekliyoruz"

Kızıltepe belediye eş başkan adayı Nülifer Elik Yılmaz’da konuşmasında kendi dönemlerinde Mahallelerde halkın katılımı ile yapacakları toplantılarda çıkan sonuca göre bir yönetim tarzı ile hizmet edeceklerini belirterek, Projeleri ile ilgili olarak hazırladıkları kitapçığın bu hafta dağıtımına başlayacaklarını, en büyük projelerinin de Kızıltepe’nin öncelik taşıyan sorunların ve hizmet taleplerini mahallelerde gerçekleştirecekleri toplantılarda belirleyeceklerini ve bu yönde bir çalışma içinde olacaklarını, ayrıca kayyımın verdiği zararı bir taslak halinde halk ile paylaşacaklarını söyledi. Hükümetin 96 belediyeye çeşitli bahaneler ile kayyım atadığını, şimdi de vatandaşın oy vermemesi için yeniden kayyım atanacağı dedikodusu yapılarak seçmenin caydırılmasına çalışıldığını ileri sürerek 1 Nisan’da halkın iradesi yeniden tecelli edeceğini ve 1 gün bile olsa halka hizmetten geri kalmayacaklarını söyleyen Elik, “Belediyelerimiz geri alınırken kayyımın verdiği zarar, belediyenin girdisi-çıktısı ile ilgili bir çalışma yürütüp bunu rapor halinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşacağız. Kenti nasıl yöneteceğimiz konusunda halkımızın görüşlerini önemsiyoruz. Yapacağımız hizmetleri, alacağımız kararları halkımız ile birlikte alıp şeffaf bir yönetim şeklimiz olacak.” Dedi.

"Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz"

Bazı hizmetlerin Büyükşehir Belediyesine ait olması nedeniyle hizmetin aksadığı ancak geçmiş dönemde aynı parti olmasına rağmen vatandaşa bu hizmet büyükşehir belediyesine ait olduğu belirtilerek olayın üzerine gidilmemesi konusunda vatandaşın şikayeti olduğu konusundaki bir soruya ise Salih Kuday, Büyükşehir’in yapması gereken hizmetlerin ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için işin takipçisi olacaklarını bu takibin sadece Belediye konusunda değil projesi bütçe komisyonundan geçen çevre yolunun bir an önce yapılması için hep birlikte kamuoyu baskısı kurmak için gerekli çalışmaları yürüteceklerini belirtti.

HDP Kızıltepe belediye eş başkan adayı Nülifer Elik Yılmaz ile Salih Kuday'ın Basınla sohbet toplantısında HDP ilçe başkanı Hıdır Karataş ile bazı parti yöneticileri de hazır bulundu.

Mehmet Halit Solhan:

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 22:54

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER