Gazetecilerden Kan Bağışına Destek

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Gazetecilerden Kan Bağışına Destek

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler Kızılay tarafından başlatılan Kan Bağışı etkinliğine destek vermek amacıyla Kızılay çadırına giderek kan bağışında bulundular.

Yaptıkları kan bağışının ardından değerlendirmelerde bulunan Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, şöyle konuştu:

“Yaşamımızın belli belirsiz dönemlerinde gerek bizim gerekse de sevdiklerimizin ihtiyaç duyabileceği ihtimali olan ve hayati bir ihtiyaç olan kan bağışının önemine dikkat çekmek ve katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti olarak gazeteci arkadaşlarımızla beraber kan bağışında bulunduk. Bölgemizde ihtiyaç duyulan kanın yarısının bile karşılanamadığı bilgisi gerçekten üzüntü verici. Amacımız hem kan ihtiyacına cevap vermek hem de bu konunun önemine dikkat çekmek. En azından Kızıltepe de ihtiyaç duyulan kanın temini için tüm Kızıltepelileri kan bağışına davet ediyoruz.” dedi.

“Kanın ne zaman nerede ve kime lazım olacağı belli olmaz”

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehmet Aslan ise gazeteciler olarak sürekli kan bağışı haberlerini yaptıklarını, bu sefer de Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti olarak, farkındalık oluşturmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını belirterek, “Kan bağışı acil olmayabilir ama sürekli ihtiyaç arz ediyor. Kanın ne zaman, nerede ve kime lazım olacağı belli değildir. Nasıl ki bir yakınımıza acil kan lazım olduğunda, bir insanın kan vermesi için yolunu gözlüyorsak, bugün belki de birileri bizim bağışlayacağımız kanı gözlüyor ve aynı kan belki hiç beklemediğimiz biranda bir gün bize de lazım olabilir. Bir damla kan bir umut, bir ünite kan ise bir can kurtarır şuuruyla kan verirsek, hem kan ihtiyacı olanların hayır dualarını alırız hem de sağlığımızı koruruz.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 11:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER