Evi yanan 5 çocuklu anne yardım bekliyor

Mardin’de, 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren annenin evinde yangın çıktı. 4 yıl önce eşinin kendilerini terk ettiğini belirten anne, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Evi yanan 5 çocuklu anne yardım bekliyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eşi tarafından terk edildikten sonra kayınbabasının yardımıyla kendilerine bir ev yapan ve yaptığı evin borcunu ödeyemeyen 5 çocuklu anne, evin yanması sonucu mağduriyetini artırdı.

İpek Mahallesi 428. Sokak’taki 85 nolu evde ikamet eden Yazgül Oktay’ın evinde dün gece henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kimsenin evde olmadığı bir saatte çıkan yangında evin büyük bölümü ve eşyaları kullanılamaz hale geldi.

4 yıl önce eşi tarafından terk edildikten sonra 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Anne Oktay, kayınbabasının yardımıyla yaptıkları ve halen borcunun bulunduğu evin yanması mağduriyetlerini artırdığını ve ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

İLKHA muhabirlerine konuşan çaresiz Anne Oktay, gözyaşları içinde, bin bir zahmetle çocukları için yaptığı evin yanması sonucu kış günü ortada kaldıklarını, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

 

"Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum"

Eşinin kendilerini terk ettiğini ve 5 çocuğuna bakmaya çalıştığını söyleyen Anne Oktay, başlarını soktukları evin yanmasıyla sokakta kaldıklarını gözyaşları içerisinde anlattı.

Anne Oktay, "2 kızım çalışıyordu, ne eziyet ve cefayla bu evi yaptığımı Allah bilir. Daha 10 bin TL’den fazla kapı pencere borcumuz vardı. Dün akşam kayınbabamlara gitmiştik. Evimizin yandığı haberi geldi. Geldiğimizde her yer yanıyordu. İtfaiye söndürdü ama görüldüğü gibi bir şey kalmadı. Maddi imkânsızlıktan dolayı daha bazı odaların kapılarını da takmamıştık, sadece bir odanın kapısını takmıştık. Bu şekilde ‘idare edeceğiz, kiradan kalmaktan daha iyidir’ diyorduk ama oda yandı. Bu kış mevsiminde perişan olduk. 5 çocuğumla sokakta kaldık. Eşim 3-4 yıl önce bizi terk ettikten sonra çocuklarım ile tek başımıza kaldık, ben onları terk etmedim, ne şekilde olursa olsun çocuklarıma bakıyordum. Ekmek soğan bile olsa Allah geçindirir diye çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum. Şimdi de başımıza bu felaket geldi. Yetkililer ve hayırseverlerden tek isteğimiz bize yardımcı olmalarıdır. Bu soğukta çocuklarımda sokakta kalmak istemiyoruz." dedi.

 

"Hiçbir şeyimiz kalmadı, hepsi yandı"

Babasının kendilerini terk ettiğini ve dün gece evlerinin de yandığını söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Ahmet Oktay ise şunları söyledi:

"Daha kapıları takmamıştık. Bu odada yangın çıktı. Yetkililere sesleniyorum: Bize yardım etsinler, çünkü hiçbir şeyimiz kalmadı hepsi yandı." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 22:29

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER