DEDAŞ Borçlu Çiftçinin Elektriğini Jandarma Kontrolünde Kesmeye Başladı

Dicle EDAŞ, Mardin kırsalındaki borçlu çiftçilerin elektriğini jandarma kontrolünde kesmeye başladı.

DEDAŞ Borçlu Çiftçinin Elektriğini Jandarma Kontrolünde Kesmeye Başladı

Dicle EDAŞ, bir hafta önce Mardin kırsalında borcu olan ve olmayan bütün çiftçilerin ve meskenlerin elektriğini kesmesi üzerine gelen tepkiler artıyor.

Elektrik kesintilerine gelen tepkiler üzerine Dicle EDAŞ, jandarma kontrolünde sadece borçluların elektriği kesilmeye başlandı. Borçluların elektriği kesildikten sonra diğer abonelere elektrik verileceği belirtildi.

Duruma tepki gösteren Akdoğan Mahallesi (Êrradê köyü) Muhtarı Mahmut Sarıdağ, çiftçilerin özelikle elektriğe ihtiyaç duyulduğu bir zamanda kesintinin yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sarıdağ, "DEDAŞ ekipleri, fahiş derecede yüksek elektrik ve kaçak faturalarını ödeyemeyen çiftçinin borcunu askerle birlikte sahaya inerek kesmeye başladı. Ben inanıyorum ki; borcunu ödeyebilen bir çiftçi kendini bu zor duruma koymaz. Çiftçi; gübresini, tohumunu, varını yoğunu, geleceğini toprağa gömmüş fakat birileri bu en sıkıntılı dönemi fırsata çevirmek derdinde. Allah bu millete yardım etsin. DEDAŞ çiftçiye, 'ekme, elektrik verilemeyecek' diyebilirdi ya da hasadı bekleyip elektrikleri kesebilirdi." dedi.

"Can güvenliği olmadığı için sahada rahat çalışamıyorduk"

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi Diyarbakır Genel Müdürü Murat Karagüzel ise şunları söyledi:

"Borçlu olan çiftçilerin için elektrik kesintisine gittiğimizde borcu olmayan çiftçilerin elektriklerinde kesildiğine yönelik çok sayıda şikâyet aldık ve bu basında da yer aldı. Bizim de can güvenliğimiz olmadığı için sahada rahat çalışamıyorduk, ekiplerimiz borcu olan çiftçilerin elektriğini kesemiyordu. Biz de borcu olan ve olmayan çiftçileri ayırt etmek ve ekiplerin güvenliğinin sağlanması için Valiliğe başvurduk. Valilik tarafından ekiplerin güvenliği sağlandı. Şu an da bölgede borçlu olan çiftçilerin elektriği kesilmeye başlandı. Yaklaşık 15 fiderimiz var. Fiderlere göre gidiyoruz borcu bulunan çiftçilerin elektriği kesildiğinde fiderlerden elektrik verilmeye başlanacak. Eğer herhangi sıkıntı çıkmasa 3 gün içerisinde borcu olan tüm çiftçilerin elektriğini keseceğiz, borcu olmayan çiftçilere de elektrik vereceğiz."

Meskenlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sorulan soruya ise Karagüzel, “Köylere verilen içme suyu MARSU'ya ait, MARSU'nun da bize ciddi borcu var buna rağmen akşamları içme suyu için 4-5 saat elektrik veriyorduk.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 12:24

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER