Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Öğrenci Kontenjanı Tamamen Doldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) nin internet sayfasında açıklanan 2016 YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarına göre Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bütün lisans ve ön lisans programı kontenjanlarının dolduğu öğrenildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Öğrenci Kontenjanı Tamamen Doldu

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne Türkiye’nin her yöresinden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve üniversite adına bunun memnuniyet verici olduğunu belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tevfik Yardımcı, Mardin Artuklu Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının sürekli olarak artış gösterdiğini ifade etti.

Yeni bir üniversite olmasına rağmen yüzde yüze yaklaşan doluluk oranı ile büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Tevfik Yardımcı : ” Geçen yıl verdiğimiz 1423 mezun öğrenci sayısına karşılık olarak; 2016-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında 2001 öğrenci, üniversitemiz bünyesinde bulunan lisans ve ön lisans programlarını tercih etmiştir.” dedi.

Yeni akademik eğitim-öğretim yılına 8200 “Lisans” ve “Ön Lisans” öğrencisiyle başlayacaklarını açıklayan Ağırakça, “Yüksek Lisans” ve “Doktora” programlarına yerleşecek 800 öğrenciyle birlikte bu sayının 9000’a ulaşacağını söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tevfik Yardımcı Öğrenci kayıtları ile ilgili duyurunun, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin resmi web sayfasında yapıldığını hatırlatarak, öğrenci kayıt tarihinin bugün itibariyle sona ereceği bilgisini de verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Artuklu Üniversitesinin öğrencilerine araştırmayı teşvik eden nitelikli, dinamik, etkin ve işlevsel öğretim programları sunduğunu belirterek şöyle dedi:

” 2012 YGS ve LYS sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarımızın tamamen dolmasını birçok üniversiteye nasip olmayan; öğrencilerin ve velilerin teveccühü ve iltifatı olarak görüyoruz.

Bu da bizim üniversite olarak kısa zaman içinde akademik, sosyal ve altyapı alanlarında gerçekleştirdiğimiz gayretin bir kanıtıdır. Üniversitemize gösterilen bu yakın ve yoğun ilginin üzerimize aldığımız mesuliyeti daha da artırdığının farkındalığı içinde; etik değerleri önemseyen, eleştirel düşünen, milli ve manevi değerlere sahip özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek ve her alandaki birikimini toplum yararına sunmak için evrensel akademik programlar sunacağız.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 14:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER