Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda velilere yönelik “Kız çocuklarının okula kazandırılması ve aile içi şiddet ile mücadele“ Semineri Verildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde velilere "Kız çocuklarının okula kazandırılması ve aile içi şiddet ile mücadele" semineri verildi.

Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda velilere yönelik “Kız çocuklarının okula kazandırılması ve aile içi şiddet ile mücadele“ Semineri Verildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızıltepe Anafartalar İlk-Ortaokulunda velilere yönelik "Kız çocuklarının okula kazandırılması ve aile içi şiddet ile mücadele" seminerine Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve çok sayıda veli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, ilçede bulunan yaklaşık 72 bin öğrencinin yarısının erkek yarısının ise kız olduğunu söyledi. Az, “Normalde bölgemizde kız öğrencilerin okumadığı ile ilgili bir algı var ama ilçemizde sayısal orana baktığımızda sevindirici bir durum, erkek ve kız öğrencilerimiz yüzdelik olarak yüzde 50 yüzde 50 civarındadır. Şunu özellikle belirtmek gerekiyor. Eğitim her birey için her fert için mutlaka gereklidir. Çünkü hayatını sağlıklı bir şekilde idame ettirilmesi, başta kendisine sonra yakın çevresine ve topluma faydalı bir birey olabilmesi için mutlaka belli bir düzeyde eğitim alması gerekiyor. Bunun da altını çizmem gerekir kadınlarımızın ya da kız çocuklarımızın bu anlamda eğitimi aslında toplumun geleceği açısından çok daha önemlidir.” dedi.

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ise “İlk çalıştayım da kadına yönelik şiddet demiştim sonra birisi beni uyardı ‘hocam bazen (şiddet) erkeğe de olmuyordu?’ Hemen adını değiştirerek aile içi şiddet dedik. İstenmese de bazı insanlar şiddeti uyguluyorlar. Şiddet sadece erkeğin kadına uyguladığı bir davranış biçimi değil, öğrenilen öğretilen bir yanlıştan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 14:36

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER