banner113

DERİK DEVLET HASTANESİ BAŞARILI BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRDİ

72 Yaşındaki Veysi Doran ”Ben 5 Yaşındayken Amcası Beni Kurtardı.. 67 Yıl Sonra Yine Hastayım Yeğeni Beni Kurtardı”Dedi.

DERİK DEVLET HASTANESİ BAŞARILI BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRDİ
Mardin’in Derik ilçesi Devlet hastanesi’ nde ilk defa yapılan büyük boyutlu Lipom Yağ Bezesi (Lipom) ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Derik Devlet Hastanesi’ne 40 yıldır boynunda taşıdığı 2.kg ağırlığındaki Yağ Bezesi (Lipom) için başvuran 72 yaşlarındaki Veysi Doran adlı şahıs uzun senelerdir İstanbul’da ikamet ettiğini,boynunda 2 kg.ağırlığında taşıdığı kavun büyüklüğündeki balon yüzünden rahat hareket etmediğini,ağırlığı ve ağrısı bacaklarına kadar vurduğunu,İstanbul da ameliyat olabilmek için hastanelere başvurduğunu,buna rağmen ameliyat için kararsız kaldığını,oysa kendi memleketi olan ilçede,kendisi 5 yaşındayken ciddi hastalık geçirdiğini,iyileşmesini o zamanın imkanlarıyla yapan hekimi lokman olanın Yeğeninin de olduğunu öğrendiği Genel Cerrahi uzmanı Dr. Ömer Güngörür Derik devlet Hastanesinde görev yaptığını öğrenince, İstanbul’dan Derik ilçesi’ne geldiğini,yapılan muayenenin ardından ameliyat olmaya karar verildiğini belirten 72 yaşlarındaki Veysi Doran“Ben 5 yaşlarındayken tifo hastalığına yakalanmıştım.O zamanın doktorları Hekimi Lokman olan şimdiki beni ameliyat eden doktorumun amcası Asef bey benim hayatımı kurtarmıştı.Amcası beni o zamanlar iyileştirdiğine göre yeğeni de beni iyileştirecek diye Dr. Ömer Güngörür benim muayene ve tetkikler ardından ameliyat olmam gerektiğini söyleyince,ben hiç tereddüt etmeden,”Küçükken amcası beni kurtarmıştı,şimdi de kendisinin de beni kurtaracağına inandığım için ameliyat masasına yatım.Ekibiyle ameliyatımı kısa bir sürede yapıp beni sağlığıma kavuşturdu.Çok mutluyum.Bu ağırlıktan kurtardı 100 metre bile zor yürürken şimdi 2 kilometre’yi rahatlıkla yürüyebileceğimi düşünüyorum. Bana bu rahatlığı sağlayan beni bu ağırlıktan kurtaran doktorlarıma ve ekibine teşekkür ediyorum Allah razı olsun ” dedi

1 saate ameliyatı gerçekleştirdiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Güngörür ”Hastanemizde ilk defa böyle büyük boyutlu bir kitle çıkardık.Tıptaki terimi Lipom( Yağ Bezesi) olan bu kitle 2 kg ağırlığındaydı.Ameliyattın ardından.aynı gün hastamızı taburcu ettik.İstanbul’dan Mardin’e kadar gelmesi beni mutlu etmiştir.Kendisine uzun ömür görmesini temenni ediyorum”dedi.

MARDİN TİME

Emrullah KARAKAŞ

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 12:38

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
veysi gözgörür
veysi gözgörür - 10 yıl Önce

operasyonu yapan dr ömer nasıl olduda ameliyat yaptı

serdal  yılmaz
serdal yılmaz - 9 yıl Önce

Slm

SIRADAKİ HABER